Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil til at dyrke lidt mere motion end du gør nu, og i den forbindelse gerne vil investere i en motionscykel, så er der rigtig mange ting, der skal tages op til overvejelse. Det vigtigste er dog, at du er indstillet på at bruge den tid og den mængde penge, der er krævet for at finde en motionscykel, der stemmer overens med dine behov og lever op til dine krav. Der findes heldigvis et væld af modeller på det danske marked, så der findes med garanti også en helt perfekt motionscykel til dig.

Du skal dog være opmærksom på, at de mange forskellige modeller på markedet har hver deres fokusområde. En motionscykel kan nemlig bruges i rigtig mange henseender, så hvad du blot har fundet en lyst til at dyrke lidt mere motion, så du kan forbedre din generelle kondition eller få realiseret det vægttab, du har snakket om så længe, eller du derimod skal i gang med en genoptræning som følge af en skade, du har fået, så vil du kunne finde en motionscykel, der passer til lige netop dét, du skal bruge den til – og det skal du hele tiden have in mente.

Der er rigtig mange, der føler sig fristet af, at tage forbi enten Bilka, Føtex eller et lignende supermarked, hvor du kan finde en billig motionscykel. Du kan dog være helt sikker på, at hvis du gerne vil have en ordentlig motionscykel, så er det hverken i Bilka, Føtex eller et lignende supermarked, at du skal købe den – du skal derimod købe den hos en professionel webshop som Abilica Online, hvor du er garanteret en høj og professionel kvalitet. Det er meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med valget af din motionscykel – og specielt ikke hvis du er seriøs omkring din træning.

Hvis du leder efter din kommende motionscykel, men føler dig en anelse på bar bund, så kan du med garanti finde frem til en passende model i vores motionscykel test nedenfor, der indeholder en lang række forskellige modeller, der adskiller sig på mindst lige så mange punkter. Derfor skal du heller ikke være ét eneste sekund i tvivl om, at du også vil kunne finde frem til lige netop dén motionscykel, der er den mest passende for dit vedkommende i forhold til dine krav og præferencer.

Abilica WinMag

Abilica WinMag

Bedste pris: 3.395 KR.
Fundet hos Abilica

Den første motionscykel, der er at finde på denne liste er WinMag fra Abilica, der er en motionscykel, der passer rigtig godt til dig, der har ambitioner med din træning, til dig, der ønsker at kunne bruge en række forskellige træningsprogrammer til at skabe variation i din træning og selvfølgelig også til dig, der blot ønsker at kunne investere i en motionscykel, der ikke koster dig alverden, men hvor du fortsat kan være sikker på, at der er tale om høj kvalitet.

Det skal naturligvis også nævnes, at Abilica WinMag er blevet kåret som testvinder i sin klasse af det danske magasin WOMAN. Det er en motionscykel, der er blevet udstyret med et regulerbart styr, og kan samtidig også bryste sig af et lavt af- og påstigningsfelt, der gør det nemt for alle og enhver at komme både af på og cyklen. Den har selvfølgelig også et både jævnt og godt tråd, der er med til at sikre en træning, der ikke blot er behagelig, men samtidig også meget givende og effektiv.

Ydermere, så skal det naturligvis også understreges, at på trods af cyklens pris, så er der tale om en motionscykel, der er både solid og stabil, hvorfor den kan holde til mange timers brug pr. dag. Den bliver desuden også leveret klargjort til en flaskeholder, så du dermed kan gøre det meget nemmere for dig at holde dig hydreret under træning, hvilket selvfølgelig i sidste ende er med til at gøre det nemmere for dig at fortsætte med at yde dit maksimale.

Cyklen har elektronisk justerbar magnetmodstand i intet mindre end 16 forskellige niveauer, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at alle og enhver kan finde et niveau, der er passende for deres vedkommende – både i forhold til det niveau, de befinder sig på i øjeblikket og det niveau, de ønsker at opnå. Endvidere, så er der også installeret 12 forskellige træningsprogrammer, der kan være med til at gøre din træning sjovere og dermed også holde din motivation oppe.

Den monterede computer viser en lang række forskellige informationer om din træning, hvilket bl.a. tæller tid, hastighed, distance, kalorieforbrug, tråd pr. minut, puls såvel som muligheden for at skifte mellem de føromtalte træningsprogrammer. Den bliver leveret med transporthjul, så det er nemt at flytte den rundt efter behov. Der er desuden også pulsmåler i begge håndtag, så du kan måle din puls under træning.

Masterfit TP200

Masterfit TP200

Bedste pris: 3.495 KR.
Fundet hos Abilica

Masterfit TP200 er en motionscykel, der blandt andet kan bryste sig af, at være uhyre brugervenlig, hvilket selvfølgelig også betyder, at der er tale om en cykel, der er særdeles nem at gøre brug af, uanset hvor høj, man er, hvor gammel, man er eller hvad formålet med at bruge cyklen egentlig er. Det er selvfølgelig også noget, der er ensbetydende med, at du også vil have mulighed for at gøre brug af den motionscykel som Masterfit TP200, uanset om du ønsker at tabe dig, styrke din kondition eller det er til genoptræning.

Cyklen bliver leveret med muligheden for at regulere til intet mindre end 32 forskellige modstandsniveauer, hvorfor du med garanti også vil kunne finde et passende modstandsniveau på Masterfit TP200, der er lige noget for dig. Det er desuden nemt og enkelt for dig at regulere på modstandsniveauer, hvilket du blot kan gøre på displayet, der sidder på motionscyklen, men ikke nok med, at displayet giver dig mulighed for at regulere på modstandsniveauet, så kan du også følge med i relevant information om din træning som tid, distance, modstand og kalorier.

Der er naturligvis også mulighed for at justere på sædet på både horisontal og vertikal vis, hvilket er ensbetydende med, at der er rig mulighed for at finde lige netop dén siddestilling, der giver dig den bedste komfort og dermed også giver dig de bedste forudsætninger for en komfortabel træning – og når din træning er komfortabel og behagelig, så er det også langt nemmere for dig at give den fuld gas i pedalerne, så du dermed også får langt mere ud af din træning.

Hvis du er typen, der ønsker at holde øje med din puls, mens du træner, så skal der ikke være nogen tvivl om om at Masterfit TP200 er en motionscykel, der er lige noget for dig, da den kommer med indbygget pulsmåling i begge håndtag, hvilket også betyder, at der hele tiden er mulighed for at følge med i din puls’ udvikling, når du træner på din motionscykel.

Abilica Stream Adventure

Abilica Stream Adventure

Bedste pris: 4.995 KR.
Fundet hos Abilica

Abilica Stream Adventure er en motionscykel, der bliver leveret i et eksklusivt og kvalitetsrigtig design, der bestemt må siges at være noget, der sagtens kan indbyde til at have den stående fremme derhjemme, selvom der er mange, der ikke ønsker at have en stor motionscykel placeret i deres stue el.lign. Det er dog ikke kun udseendet af denne motionscykel, der er noget ud over det sædvanlige, for den kan naturligvis også bryste sig af en lang række forskellige funktioner.

Maskinen kommer blandt andet med elektronisk justerbar magnetmodstand, der giver dig adgang til at vælge mellem hele 32 forskellige belastningsniveauer. Derfor vil du med garanti også kunne finde et niveau, der er passende for din nuværende kondition eller for det formål, du skal bruge den respektive motionscykel til. Den kommer desuden også med hele 12 udfordrende træningsprogrammer, der giver dig muligheden for at give både inspiration og motivation et ekstra skub, så du dermed også får trænet mere end, hvad du hidtil har gjort.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at du her får en meget solid motionscykel, der kan bryste sig af en uhyre høj kvalitet. Det er en motionscykel, der er skabt af Abilica, som laver motionsmaskiner til privat brug, hvorfor det naturligvis også er en cykel, der med fordel kan bruges til hjemmetræning. Abilica Stream Adventure er blevet udstyret med et 8 kg. tungt svinghjul, der kan sikre dig, at du altid får et jævnt tråd og samtidig også er garanteret, at du altid vil få den rette modstand.

I og med, at der er mulighed for at justere siddehøjden på denne motionscykel (kan justeres fra 135 cm. til 195 cm. i højden), så er det også nemt at indstille cyklen til den mest passende højde for dit vedkommende. Ikke nok med det, så kommer motionscyklen med et meget lækkert og robust styr, der giver forskellige muligheder for greb. Styret er blevet udformet på en sådan vis, at du kan sidde ret op, hvilket særligt er en fordel for dig, der går og har problemer med enten ryg eller skuldre.

Computeren på motionscyklen er desuden også meget brugervenlig og er desuden også let at gå til. Hvis du har behov for yderligere underholdning under din træning, så kan du glæde dig over, at computeren kommer med Bluetooth og derfor kan du tilslutte både en smartphone eller tablet. Du kan bl.a. anvende app’en iConsole+, hvor du kan cykle rundt i hele verden via Google Maps. Modstanden justeres automatisk for at give en realistisk fornemmelse af, at du cykler rundt i de italienske bjerge eller i gaderne i New York.

Abilica Stream Voyage

Abilica Stream Voyage

Bedste pris: 6.599 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du leder efter en meget robust motionscykel, der blandt andet kan bryste sig af, at have en meget lav indstigning, der gør, at alle og enhver har nemt ved at komme af og på cyklen, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bestemt skal vælge at se nærmere på Abilica Stream Voyage, der lige netop har en lav indstigning og samtidig også er meget robust. Det er en motionscykel, der er særdeles velegnet i forbindelse med blandt andet rehabilitering og genoptræning efter skade, men dog også i forbindelse med forbrænding af kalorier.

Den er udstyret med et svinghjul, der vejer 8 kg. og kan dertil bryste sig af at have en elektronisk justerbar magnetmodstand, der sørger for, at du får en høj modstand (hvis du vel at mærke har et ønske om dette) og selvfølgelig også et jævnt tråd, uanset om du cykler med en høj eller lav modstand. Det er dog ikke det eneste, for du får oven i købet også hele 32 forskellige modstandsniveauer såvel som 12 forskellige programmer, der er med til at skabe en uhyre god variation i din træning, hvilket gør det nemmere at holde motivationen oppe.

Der er desuden også tale om en motionscykel, der kan bryste sig af, at have en justerbar siddehøjde, der betyder, at den kan tilpasses brugere i højden fra 135 cm. og helt op til 195 cm. Som enhver anden moderne motionscykel, så er denne naturligvis også udstyret med en computer, der kommer med indbygget Bluetooth, så den kan tilkobles smartphones og tablet-pc’er. Motionscyklen spiller også sammen med iConsole+, der via Google Maps giver dig muligheden for at cykle på ruter hele verden over, og endda også se billeder via Google StreetView.

Derfor kan du også være sikker på, at du med denne motionscykel får muligheden for at få en meget realistisk fornemmelse af, at du reelt set befinder dig i det terræn, du cykler rundt, hvilket er med til at give dig en langt mere autentisk oplevelse. Oven i dette, så kan du selvfølgelig også hele tiden følge med i din puls, eftersom Abilica Stream Voyage er blevet udstyret med håndpuls på styret og ligeledes også en trådløs pulsmodtager i konsollen, så din puls hele tiden kan måles.

Abilica Premium UB

Abilica Premium UB

Bedste pris: 5.999 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du ikke ønsker at gå ned i niveau i forhold til kvalitet, så skal du selvfølgelig lede efter en motionscykel, der både kan bryste sig af at være både kraftig og robust, hvilket bestemt må siges at være noget som Abilica Premium UB kan bryste sig af. Derfor skal du heller ikke være bange for, at maskinen ikke vil kunne holde til flere timers brug i løbet af en dag og samtidig skal du heller ikke være bange for, at den ikke kommer til at holde i rigtig mange år fremadrettet.

Abilica Premium UB er baseret på elektromagnetisk modstand (forkortes ofte som EMS), der er med til at sikre, at du altid vil opleve en høj belastning under træning på cyklen, men samtidig er det også noget, der er med til at garantere en høj driftssikkerhed. Samtidig vil de 32 forskellige modstandsniveauer naturligvis også være med til at gøre, at alle og enhver kan blive udfordret på denne motionscykel, uanset om man er nybegynder, der ønsker at komme i form eller du derimod er garvet motionist, der ønsker at holde formen ved lige.

Da der er tale om et justerbart sæde, der er at finde på denne motionscykel, så er der naturligvis også rig mulighed for at indstille den til lige netop dén højde, der passer perfekt til dig, så du dermed også er garanteret, at du vil kunne motionere i komfortabel og behagelig siddestilling. Samtidig er der også tale om en motionscykel, der kan bryste sig af en motionscykel, der kommer med en forstærket konstruktion, der lige netop er med til at gøre, at den kan tåle flere timers daglig brug og er egnet til personer med en kropsvægt på helt op til 200 kg.

Det er ikke alle, der ønsker at have deres motionscykel stående i stuen, men det er derimod heller ikke alle, der ønsker at gøre brug af deres motionscykel i et snævert soveværelse el.lign., så derfor er det en fordel at Abilica Premium UB er udstyret med et sæt kraftige transporthjul, der er fremstillet i PVC, hvilket er med til at sikre, at produktet nemt og enkelt kan flyttes efter behov. Den vejer samlet set 46 kg., men det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er nemt for dig at flytte din motionscykel. Der kan desuden monteres en drikkedunkholder på cyklen.

Sole B74

Sole B74

Bedste pris: 6.495 KR.
Fundet hos Abilica

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at samtalen oftest ender med at falde på motionscyklen, når der er tale om de populære hjemmetræningsredskaber. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at du med garanti vil blive rigtig glad for en motionscykel som f.eks. Sole B74, der blandt andet er både let, holdbar og brugervenlig, hvilket også er ensbetydende med, at der er tale om et ideelle træningsredskab, uanset om du har planer om, at den skal bruges til konditionstræning, genoptræning eller noget helt tredje.

Det er forskelligt fra bruger til bruger, men oftest er det et fælles kriterie, at der skal være fokus på komfort, så det ikke bliver ubehageligt at gøre brug af den respektive motionscykel, men samtidig skal den naturligvis også kunne give en udfordring under træningen. Med Sole B74 er du sikker på at få begge dele, da den blandt andet er udstyret med et justerbart gel-sæde, en meget stærk ramme og ligeledes også ergonomisk udformede pedaler, der sørger for at cyklen tilpasser sig dig i stedet for omvendt.

Sole B74 bliver leveret med en computer, der har en lang række programmer, der er lette at gå til og nemme at indstille ved hjælp af den 7,5” store LCD-skærm, der er monteret på konsollen på denne motionscykel. Du vil blandt andet kunne blive guidet gennem en række meget effektive og givende fedtforbrændings- og cardioøvelser. Mere specifikt, så er der faktisk mulighed for at vælge mellem 10 udfordrende programmer, hvilket inkluderer alt lige fra bakketræning til pulstræning. Det er også muligt at lave dine helt egne programmer.

Der er rigtig mange, der synes det er vigtigt, at kunne holde øje med deres puls, mens de gør brug af en maskine som en motionscykel. Hvis det er noget, der har relevans for dig, så vil du naturligvis kunne glæde dig ved, at Sole B74 er blevet udstyret med håndpuls på styret, så du hele tiden kan følge med i din puls (og en lang række andre informationer om din træning) på det føromtalte display. Du kan desuden også tilkoble et pulsbælte, som du dog selv skal sørge for at købe ved siden af.

Sole B94

Sole B94

Bedste pris: 8.900 KR.
Fundet hos Abilica

Sole B94 er perfekt til dig, der leder efter en relativt let motionscykel, der dog ikke blot er let og nem at flytte rundt på, men som samtidig også kan bryste sig af, at være meget robust og brugervenlig. Det betyder, at det er en motionscykel, der kan bruges af alle og enhver, uanset om den skal bruges til det ene eller andet formål. Det skal desuden også nævnes, at Sole B94 er en meget kompakt cykel, der ikke kommer til at optage synderligt meget plads i hjemmet, så derfor vil du selvfølgelig også kunne få plads til den i din bolig.

Der er ligeledes tale om en motionscykel fra Sole, der både er komfortabel, men dog samtidig også udfordrende i en sådan forstand, at du kan være sikker på, at du får en givende træning med B94 fra Sole. Den bliver leveret med et justerbart gel-sæde, en meget stærk ramme (selvom den samtidig også kan bryste sig af at være meget let) og selvfølgelig også et sæt ergonomisk designede pedal, der sikrer, at cyklen tilpasser sig til dine eksakte behov og krav – og at du ikke skal tilpasse dig din cykel.

Den leveres med en computer, der indeholder hele ti programmer, der er nemme at have med at gøre, da du nemt kan indstille dem via den 9” store LCD-skærm, der ikke blot giver dig muligheden for at vælge mellem de forskellige fedtforbrændings- og cardioøvelser, men samtidig vil displayet også give dig et væld af andre muligheder. Programmerne varierer fra alt lige fra bakketræning til hård pulstræning, og derfor vil der med garanti også være et program, der udfordrer dig. Hvis ikke, så kan du heldigvis blot designe dit eget.

Du kan desuden også være sikker på, at der er tale om en særdeles lydsvag magnetmodstand, der er med til at sikre, at der er tale om et meget flydende skift mellem de forskellige modstandsniveauer. Det er dog også med til at resultere i en meget lydsvag træning, der ikke kommer til at forstyrre de øvrige beboer i huset eller i ejendommen. Dertil skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at det er også er behageligt for brugeren af cyklen.

Det er selvfølgelig nemt for dig at justere på sædet, så du kan finde en højde, der passer godt til dig og din højde. Derfor er du også garanteret, at du med garanti vil kunne finde en komfortabel position på cyklen. Dertil skal det også nævnes, at der er blevet monteret to hjul foran på cyklen, hvilket betyder, at det er nemt og enkelt for dig at flytte motionscyklen rundt, hvis den f.eks. skal placeres i et andet lokale, når den ikke er i brug sammenlignet med, når den er i brug.

Det skal selvfølgelig nævnes, at Sole har valgt at opdatere deres B94-motionscykel med en Bluetooth-funktion, der gør det muligt for dig at overføre dine træninger direkte til din smartphone eller tablet-pc. Til dette kan du med fordel benytte dig af Soles egen app, hvor du kan holde øje med din fremgang.

Spirit Fitness CU800

Spirit Fitness CU800

Bedste pris: 10.900 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du tidligere har kigget nærmere på enten motionscykler eller andre former for træningsmaskiner, så er der en rigtig god chance for, at du tidligere er stødt på Spirit Fitness. Det er en producent, der i høj grad er kendt for sin uhyre høje kvalitet og sin evne til at fremstille træningsmaskiner, der overgår sig selv gang på gang. Derfor skal du bestemt heller ikke være i tvivl om, at Spirit Fitness CU800 er en motionscykel, der kan bryste sig af en helt og aldeles imponerende kvalitet til prisen.

Den kan bryste sig af en lang række forskellige faktorer, der er med til at placere den i den øverste del af hierarkiet. F.eks. kommer den med pedaler, der har en såkaldt 2 graders inversion, hvilket er med til at give en både behagelig, men også anatomisk korrekt placering af dine fødder på pedalerne, så du dermed ikke skal være bange for, at der kommer til at forekomme skader i denne forbindelse.

Ydermere, så er Spirit Fitness CU800 også blevet udstyret med en velfungerende og meget intuitiv computer, der drives af en generator, der betyder, at du selv kan generere den strøm, der skal bruges for at kunne drive computeren og derfor er der heller ikke et behov for, at du tilslutter den til strøm. Fra denne computer kan du også vælge mellem hele 40 forskellige modstandsniveauer, der tilgodeser alt lige fra nybegynderen, der skal i gang med at opbygge formen til en professionelt atlet, der skal holde den ved lige på et højt plan.

Det skal naturligvis også nævnes, at denne motionscykel kan bryste sig af, at være udstyret med en både blød og meget behagelig saddel, der kommer med dobbelt affjedring, hvilket naturligvis er noget, der er med til at sikre dig, at du kommer til at sidde behageligt og dermed også få en meget komfortabel træning. Det er en model, der i høj grad er tiltalende for dig, der værdsætter et blødt tråd og samtidig også omfattende feedback fra en meget klog computer.

Spirit Fitness CU800 kommer med et tungt svinghjul, der har en vægt, der lyder på 13,5 kg. Det er ikke blot et svinghjul, der kan sikre dig en rigtig god og meget givende træning, for det er samtidig også et svinghjul, der giver dig muligheden for en Watt-måling. Det er et tal, der er en rigtig god indikation for, hvor godt, du gør det og hvor høj en intensitet, du træner ved. Derfor vil det også være et tal, der kommer til at motivere dig til at yde bedre og arbejde hårdere.

Schwinn Airdyne AD6

Schwinn Airdyne AD6

Bedste pris: 6.995 KR.
Fundet hos Abilica

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at Schwinn Airdyne AD6 er en meget unik træningscykel, der giver dig mulighed for at træne på meget effektiv og givende vis. Der er dog særligt én ting, der er med til at gøre, at Schwinn Airdyne AD6 skiller sig rigtig meget ud fra mængden af de øvrige motionscykler på det danske marked, hvilket er, at der er tale om en model, hvor der faktisk er mulighed for at træne både dine arme og dine ben på samme tid!

Det stopper dog ikke her, for der er også noget andet meget specielt og smart ved Schwinn Airdyne AD6, hvilket er måden hvorpå, du kan øge modstanden på. Des hårdere, du træder i pedalerne på cyklen, des mere belastning vil der samtidig også komme. Det betyder også, at når du øger intensiteten af din træning, så vil der trækkes mere luft ind, som cyklen selv sørger for at omdanne til modstand. Du kan derfor vil derfor altid cykle med en modstand, der passer til dit niveau – helt automatisk!

Som du med stor sandsynlighed allerede har observeret, så er der naturligvis tale om en motionscykel, hvor der er fokus på bevægelse af hele kroppen, så det ikke blot er dine ben, der får muligheden for at blive styrket. Det er også ensbetydende med, at du med en motionscykel som Schwinn Airdyne AD6 får muligheden for at få en rigtig effektiv og meget givende kredsløbstræning, hvilket bestemt ikke er noget, du ofte får muligheden for på en motionscykel, hvorfor det bestemt må siges at være unikt.

Schwinn har naturligvis også valgt at udstyre deres Airdyne AD6 med et LCD-display, der viser cyklens mest vigtige data, som selvfølgelig også er data, der er vigtige for både din træning og din fremgang. Derfor vil du også hele tiden kunne følge med i informationer som f.eks. tid, distance, kalorieforbrug såvel som watt. Der er desuden også mulighed for trådløst pulsmåling, men det kræver dog, at du selv er villig til at investere i et pulsbælte, da dette ikke er noget, der medfølger. Der er selvfølgelig en holder til vandflasker på cyklen.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der er tale om en motionscykel, der er blevet lavet med fokus på hjemmebrug, så hvis du leder efter en cykel, der giver dig de bedste forudsætninger for at træne derhjemme, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at investere i en Airdyne AD6 fra Schwinn.

Schwinn Airdyne AD8 Pro

Schwinn Airdyne AD8 Pro

Bedste pris: 9.995 KR.
Fundet hos Abilica

Schwinn Airdyne AD8 Pro er storebror til Airdyne AD6, der er beskrevet ovenfor og kan bedste betragtes som værende en mere professionel udgave af den helt unikke træningscykel, hvor du har mulighed for at træne både arme og ben samtidig, hvilket naturligvis ikke er tilfældet med almindelige motionscykler. Der skal ikke lægges skjul på, at denne udgave af motionscyklen i høj grad er henvendt til mere professionel anvendelse i f.eks. idrætsklubber, fitnessrum el.lign., men den kan dog også sagtens benyttes derhjemme.

Foruden det faktum, at der er mulighed for at træne både arme og ben på samme tid på Schwinn Airdyne AD8 Pro, så er der også en anden smart og speciel funktion på denne motionscykel, hvilket er, at du får muligheden for at øge modstanden på særdeles simpel vis. Det er naturligvis også ensbetydende med, at når du øger intensiteten i din træning, så vil der samtidig også trækkes mere luft ind, hvilket er dét, der er med til at skabe modstand på cyklen. Derfor vil du også altid ramme en modstand, der passer til dit niveau.

Der er tale om en maskine, der er blevet bygget med det meget specifikke formål, at den skal kunne holde til træning af en lang varighed og samtidig også ved en meget høj intensitet. Derfor er rammen også blevet bygget i meget kraftigt stål, så du er sikker på, at den kan modstå dette, men ikke nok med det, så er der faktisk tale om en ramme, der er blevet belagt med en dobbelt belægning, der sikrer, at den kan modstå fugt.

Multihåndtaget på Schwinn Airdyne AD8 Pro giver dig en lang række forskellige muligheder for at finde lige netop dén stilling, der passer bedst til dig. Ikke nok med det, så er der ligeledes også rig mulighed for at indstille på sadlen, så du dermed også kommer til at sidde lige præcis, som du ønsker at sidde – sadlen kan desuden justeres på både horisontal og vertikal vis. Ydermere, så har Schwinn også valgt at udstyre deres Schwinn Airdyne AD8 Pro med skridsikre pedaler og et stort blødt sæde, der – som sagt – kan indstilles til at passe perfekt til dig.

Med Schwinn Airdyne AD8 Pro er fokuspunktet, at du kan bevæge hele kroppen på samme tid, så det ikke blot er dine ben, der trænes, men at du derimod får muligheden for at gennemføre en meget effektiv kredsløbstræning. Du kan enten vælge at indstille cyklen på egen hånd eller du kan vælge at bruge ét af de 9 programmer til at udfordre dig selv. Du kan blandt andet vælge mellem en række forskellige intervalprogrammer, men der er også mulighed for at vælge et program, der er specielt lavet til genoptræning.

LCD-display på cyklen er naturligvis blevet lavet på en sådan vis, at du hele tiden har muligheden for at følge med i de forskellige data, der har relation til din træning, hvilket blandt andet inkluderer både tid, distance, watt og ligeledes også kalorieforbrug, så du kan følge med i, hvor meget, du har tabt dig mens du har gjort brug af din Schwinn Airdyne AD8 Pro. Der er desuden også mulighed for tilslutning af et trådløst pulsbælte, men det skal købes særskilt. Der er monteret en holder til vandflasker på cyklen.

Abilica Stream UB VIII

Abilica Stream UB VIII

Bedste pris: 5.495 KR.
Fundet hos Abilica

Her er der tale om en robust motionscykel, der er lavet til dig, der gerne vil have lidt ekstra udfordring, når du sidder og træder rundt i pedalerne. Abilica Stream UB VIII er blevet udstyret med en elektronisk justerbar magnetmodstand, som gør det muligt for dig at indstille din motionscykel til at have en rigtig høj modstand samtidig med et meget jævnt tråd. Den er selvfølgelig også blevet udstyret med et pulshåndtag såvel som en modtager for trådløst pulsbælte, som dog ikke følger med.

Denne motionscykel er kraftigt inspireret af den populære Stream X-serie fra Abilica, hvorfor den også er blevet udstyret med en computer, der har indbygget Bluetooth, som blandt andet gør det muligt for dig at tilkoble din tablet-pc eller din smartphone, så de dermed kan kommunikere med hinanden. Dertil kan du vælge at downloade den gratis applikation, iConsole+, der giver dig mulighed for at styre modstandsniveau, træningsprogrammer og endda også tage på en cykeltur i den virkelig verden via Google Maps.

Som det også bliver nævnt tidligere, så er der tale om en meget robust motionscykel, hvilket også betyder, at den har en vægt, der lyder på intet mindre end 34 kg. Abilica Stream UB VIII har desuden også en rigtig god størrelse, da den måler 105 cm. i længden, 56 cm. i bredden såvel som 140 cm. i højden. Der er mulighed for at vælge mellem 16 forskellige modstandsniveauer og dertil er der også mulighed for at vælge mellem 12 forskellige træningsprogrammer, så du kan få en varieret og anderledes træning.

Vigtige punkter ifm. køb af motionscykel

Hvis du skal ud og investere i en motionscykel, så er der rigtig mange forskellige ting, du skal sørge for at tage højde for og have fokus på. Du skal dog være opmærksom på, at der naturligvis er nogle parametre, der er vigtigere og mere relevante end andre, hvilket også er ensbetydende med, at det er sådanne punkter, der skal have pålagt størst fokus. Det kan du læse mere om nedenfor:

Svinghjul

En god motionscykel er udstyret med et svinghjul, der har en vægt, der lyder på minimum 8 kg., men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det anbefales at vælge et tungere svinghjul. Des tungere svinghjulet er, des bedre vil det også være – til en vis grad. Størrelsen og vægten af svinghjul varierer meget mellem de forskellige modeller, hvorfor der er mulighed for at finde nogle, der vejer både mindre og meget mere end de føromtalte 8 kg.

Ergonomi

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at vælge en motionscykel, hvor ergonomien er i top. Derfor skal du bl.a. sørge for at der er mulighed for at indstille cyklen efter behov og præferencer. Dertil er det også af høj prioritet at sædet er ergonomisk formet og behageligt at sidde på, da det ellers meget hurtigt kan udvikle sig til at være en relativt kedelig proces at skulle træne på din motionscykel – og sådan skal det jo ikke være, vel?

Funktioner

Når du træner på din motionscykel, så er det eksempelvis rart at kunne følge med i, hvor mange kalorier, du har forbrændt, hvor langt, du har cyklet eller derimod hvor mange watt, du generer, når du træder rundt i pedalerne. Ydermere, så er det også en god idé at vælge en model, der kommer med muligheden for pulsmåling, da det kan give dig en meget præcis indikation om, hvorvidt du presser dig selv nok eller du kan yde mere end, du gør.

Programmer

Langt de fleste motionscykler, du finder på det danske marked kommer med en lang række indbyggede programmer. Disse programmer er blandt andet med til at give dig en afveksling i din træning, som i langt de fleste tilfælde også vil være med til at forøge din motivation. Det bliver hurtigt ensformigt og kedeligt, hvis det blot er den samme træning gang efter gang, så derfor bør du vælge en motionscykel, der kommer med en række forskellige programmer.

Brugervægt

Det er meget forskelligt fra motionscykel til motionscykel, hvad den kan bryste sig af, når det kommer til brugervægt, så derfor er det vigtigt, at det er noget, du sørger for at tjekke op – og særligt hvis du har lidt ekstra kilo på sidebenene. Der findes mange robuste motionscykler, der kan klare en brugervægt, der lyder på helt op til 200 kg., så uanset hvad vægten lyder på, så kan du også finde en god motionscykel, der passer godt til både dine krav og din vægt.

Design

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at det ikke er designet, der er den vigtigste del af en motionscykel. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du med garanti også gerne vil have en motionscykel, der har et design, der er pænt og neutralt. Hvis du skal have den stående fremme hele tiden, så er dette naturligvis lidt vigtigere end, hvis den bare skal frem, når den skal bruges. Dog er det vigtigt, at du ikke lader dig styre for meget af designet, da det er sekundært i forhold til de øvrige faktorer.

Vægt

Her er der ikke tale om brugervægten, men derimod vægten af selve motionscyklen. Det er en god idé, at du sørger for at gå efter en tung motionscykel, eftersom det er en rigtig god indikator for, at der er tale om en model, der er blevet fremstillet af gode materialer. Hvis du vælger en motionscykel, der er tung, så kan du nemlig være sikker på, at der er brugt solide og robuste materialer til at fremstille den – og det er naturligvis vigtigt, at den er robust, da den med garanti skal bruges meget.

Skal jeg vælge en motionscykel eller en spinningcykel?

Mange tror, at en motionscykel blot er en motionscykel, men sådan forholder det sig dog ikke. Der findes faktisk to forskellige former for motionscykler; almindelig motionscykler, som er dem, der er beskrevet i denne artikel og spinningcykler. Begge former for cykler er noget forskelligt og derfor er der også forskel på, om du vælger den ene eller anden form for cykel, så derfor skal du vælge med omhu.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en almindelig motionscykel eller du derimod skal gå på jagt efter en spinningcykel, så finder du nedenfor en liste over de fordele, der er forbundet med de to typer af motionscykler. Med udgangspunkt i nedenstående punkter, så vil du med garanti også kunne vurdere, hvorvidt du er bedst stillet ved at investere i en motionscykel eller du derimod kommer til at få mere gavn af en spinningcykel.

Motionscykel:

  Komfortabelt og behageligt sæde

  Oprejst siddestilling under hele træningen

  Magnetisk modstand uden et svinghjul

  Flere former for programmer og indstillinger

  Mulighed for data som kalorier, km/t og andet

Spinningcykel:

 • Smalt sæde, der minder om et racercykelsæde
 • Fremadlænet og ikke oprejst siddestilling under træning
 • Modstand stammer fra et svinghjul som på en normal cykel
 • Du skal manuelt indstille cyklen og har ingen programmer
 • Ikke data vedrørende din træning som ovenfor

En motionscykel er en kondicykel, der både kan bruges i hjemmet og som du kender fra fitnesscenteret. Her får du en cykel, hvor du sidder på et stort og behageligt sæde, som du ligeledes også kan indstille på, så det passer perfekt til dig. Du får desuden også muligheden for at følge med i en lang række data om din træning som f.eks. hastighed, tid, forbrændte kalorier og meget, meget andet – alt dette kan du se på et display, der oftest er placeret mellem håndtagene.

På dette display kan du oftest også vælge mellem en række forskellige træningsprogrammer og ligeledes også indstille modstanden på elektronisk vis. Du træder i pedalerne på et svinghjul, der er baseret på modstand, der genereres af magneter. Det er en form for motionscykel, der kan bruges af alle og enhver, da den nemt kan indstilles til et passende niveau. Det er desuden en oplagt måde at forbrænde en masse kalorier på, for dig, der ønsker dette.

En spinningcykel kendes fra de hold, hvor du har mulighed for at give den gas i pedalerne sammen med andre. En spinningcykel er en mere skrabet udgave, da den blandt andet gør brug af et fritstående svinghjul på lige fod med en ganske almindelig cykel. Ikke nok med det, så er pedalerne blevet forbundet mekanisk til svinghjulet med en kæde, hvilket betyder, at du får en mere realistisk følelse af, at du faktisk sidder på en cykel.

Stopper du med at træde i pedalerne på en spinningcykel, så vil hjulet ikke stoppe, fordi der er blevet skabt et momentum og derfor er det heller ikke en cykel, der er velegnet til dig, der f.eks. ønsker at holde pause. Det er derimod en form for motionscykel, der er særdeles populær blandt dem, der allerede er i rigtig god form og som godt kan lide at træde godt rundt i pedalerne.

Husk altid på, at pris og kvalitet hænger sammen

Hvis du har intentioner om at skulle investere i en ny motionscykel, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du har muligheden for at vælge mellem en lang række forskellige modeller på det danske marked, der varierer i forhold til en lang række af forskellige faktorer, hvorfor du med garanti også kan finde frem til en model, der passer perfekt til dine krav og dine præferencer, uanset hvor mange, du har og hvor krævende, de er.

Det er dog særdeles vigtigt, at du sørger for at huske på, at hvis du skal investere i en motionscykel, så skal der være tale om en model af høj kvalitet. I denne forbindelse skal det selvfølgelig understreges, at pris og kvalitet er noget, der hænger sammen, når det kommer til motionscykler, så derfor kan du heller ikke forvente, at få en model af høj kvalitet, hvis ikke, du er villig til at betale for det.

Derfor er du også bedst stilles, hvis du sørger for at tilsidesætte et ordentligt budget til din kommende motionscykel. Det kan godt være, at det virker surt at skulle betale i dyre domme for den, men du bliver med garanti glad for din beslutning på længere sigt. Derfor lyder anbefalingen bestemt også på, at du skal sørge for at vælge en model, der er af høj kvalitet og som er fremstillet af robuste og stabile materialer – også selvom den koster en anelse mere end hvad, du havde forventet at skulle investere.

Share.

About Author

Leave A Reply