Der er mange fordele ved at investere i en crosstrainer kontra øvrige træningsmaskiner, men det dog i høj grad muligheden for at forbrænde mange kalorier og tabe sig i samme grad som eksempelvis ved brug af et løbebånd, men dog uden at skulle risikere skader i blandt andet knæ og skinneben, der har været med til at diktere den store popularitet omkring crosstrainere (der også kendes under navnet elliptisk træner). Derfor er der også flere og flere danskere, der vælger en crosstrainer til fordel for eksempelvis et løbebånd eller derimod en motionscykel, der begge har været populære i mange år.

Der er dog også en anden særlig fordel forbundet med at vælge en crosstrainer, hvilket er, at det er en maskine, der giver dig muligheden for at træne hele kroppen. Ydermere, så er det også langt mere komfortabelt at træne på en elliptisk træner i en længere periode sammenlignet med at skulle tilbringe lang tid på en romaskine eller på en motionscykel, hvor du skal sidde ned under hele processen og det er ikke altid helt så behageligt.

Hvis ikke du ønsker at løbe på et løbebånd, men du derimod ønsker at kunne dyrke en form for motion, der minder en del om løb, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det nærmeste, du kommer på en sådan træning er, at gøre brug af en crosstrainer. Det vil både føles og være givende i samme stil som reel løbetræning, men du får oven i købet også muligheden for at træne den øverste del af kroppen samtidig med, at du træner på en måde, der minder rigtig meget almindeligt løb, men uden risiko for skader i knæ og skinneben.

3 tips: Sådan finder du den rette crosstrainer

Hvis du har bestemt dig for, at din næste træningsmaskine skal være en crosstrainer, så er du med garanti allerede er på jagt efter en passende maskine for dit vedkommende. Det kan være svært at finde frem til lige netop dén crosstrainer, der er den bedste for dit vedkommende, men nedenfor finder du dog tre gode tips til, hvordan du finder den rette model for dig og dit vedkommende. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, så forhast ikke processen.

  • Sørg for at investere i en crosstrainer, der har en række forskellige programmer. Hvis du blot træner på en crosstrainer, så kan det meget hurtigt vise sig at blive relativt ensformigt, hvorfor det er vigtigt, at have en mere varieret træning, så det ikke er det samme, du skal gentage dag efter dag. En række forskellige programmer kan gøre det mere spændende at træne, da de sikrer, at du ikke blot bruger 30 minutter på maskinen og så er det dét.
  • Er du overvægtig (sørg for at være ærlig overfor dig selv), så er det meget vigtigt, at du sørger for at tjekke op på den maksimale vægtgrænse for den maskine, du overvejer at investere i. Der findes f.eks. mindre robuste modeller, hvor den maksimale brugervægt lyder på kun 90 kg. eller 100 kg., hvilket derfor ikke er nok, hvis du vejer mere end dette.
  • Du bør sørge for at vælge en meget robust crosstrainer, eftersom det vil være ensbetydende med, at den overordnede kvalitet og dermed også den overordnede oplevelse med maskinen vil være større. Hvis du vælger at købe din kommende crosstrainer online, så kan vægten af maskinen være en god indikation for, om de er tale om en robust og stabil crosstrainer eller ej.

I denne crosstrainer test kommer du til at stifte bekendtskab med en lang række forskellige crosstrainere, der adskiller sig på en lang række forskellige parametre. Derfor vil du med garanti også kunne finde en model nedenfor, der appellerer til dig og dine præferencer samt krav. Det er dog vigtigt, at du vælger med den største omhu og ikke blot køber en crosstrainer, fordi du mener, at der er tale om et godt tilbud, fordi den er billig.

Masterfit TP500

Masterfit TP500

Bedste pris: 3.995 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du er på jagt efter en solid og driftsikker crosstrainer, der samtidig kan erhverves til en rigtig god pris, så du dermed kan være sikker på, at du ender med at få meget for pengene, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Masterfit TP500. Det er en model, der kan bryste sig af en skridtlængde, der lyder på intet mindre end 40 cm., hvilket bestemt må siges at være noget, der er meget sjældent set i denne prisklasse.

Masterfit TP500 har en meget solid rammekonstruktion såvel som lange håndtag, hvilket selvfølgelig er noget, der kan sikre dig gode grebsmuligheder. Maskinen er desuden blevet udstyret med indbyggede transporthjul, hvilket gør det nemt for dig at flytte din crosstrainer rundt, hvis du er af den opfattelse, at du ikke ønsker at have den stående fremme eller du derimod foretrækker at kunne flytte din Masterfit TP500-crosstrainer rundt i boligen efter behov. Det betyder også, at du kan træne i flere forskellige lokaler eller endda rulle den udenfor, hvis dette ønskes.

Det skal naturligvis også nævnes, at der er tale om en maskine, der er baseret på elektronisk justerbar magnetmodstand i intet mindre end 16 forskellige niveauer, hvorfor alle kan finde et passende niveau, der stemmer overens med deres niveau og deres formål med træning. Endvidere, så er der også monteret en flot og intuitiv computer med hele 12 forskellige træningsprogrammer og endda også muligheden for at lave eget træningsprogram og et pulstræningsprogram. Computeren kan lagre brugerdata på helt op til 4 personer.

Computeren på Masterfit TP500 viser hele tiden en lang række forskellige informationer, der er relevant for din træning, hvilket blandt andet tæller både tid, distance, hastighed, puls, kalorieforbug, intensitet målt i watt såvel som en formtestfunktion. Du kan selvfølgelig også vælge mellem de 12 træningsprogrammer. Der er desuden pulsmålere i det midterste håndtag, så du kan måle din puls på et givent tidspunkt, og det giver dig også muligheden for at lave en simpel formtest.

I og med, at maskinen også kan bryste sig af en meget høj svingmasse, så er du sikker på, at en høj belastning ikke er noget, der ender med at gå ud over det gode tråd, som Masterfit TP500 ligeledes også vil kunne bryste sig af.

XTERRA Free Style 3.9E

XTERRA Free Style 3.9E

Bedste pris: 6.900 KR.
Fundet hos Abilica

XTERRA Free Style 3.9E kan bryste sig af, at være en meget kraftig og robust crosstrainer, der har en vægt, der lyder på intet mindre end 70 kg. Ikke nok med det, så er der også tale om en maskine, der har en skridtlængde, der lyder på hele 46 cm., hvilket er med til at sikre at du får et meget naturligt og behageligt tråd. Det skal naturligvis også nævnes, at der er tale om en model, der kan bryste sig af at være blevet kåret som testvinder i kategorien “bedst mellemvalg” i nordens største test af crosstrainere.

Maskinen er udstyret med et svinghjul, der har en vægt, der lyder på 8,6 kg. og er desuden også blevet placeret foran på crosstraineren. Når man vælger en model som XTERRA Free Style 3.9E, hvor svinghjulet er blevet placeres på den forreste dele af maskinen, så får du et såkaldt ellipseformet tråd. Det er dermed også det tætteste, du kommer på en almindelig løbebevægelse, hvorfor det vil være lige så gavnligt og effektivt som en almindelig løbebevægelse.

Crosstraineren bliver desuden leveret med intet mindre end 15 indbyggede programmer, som dermed også kan sikre dig, at alle kan finde et passende niveau, der hverken er for udfordrende eller for nemt, men derimod lige som det skal være. Ydermere, så er de forskellige programmer naturligvis også med til at vedligeholde motivationen, da det ikke er det samme træningspas, der bliver gennemgået hver dag. Computeren er desuden udstyret med et LCD-display i farver, der er nemt at betjene.

Hvis du gerne vil have en crosstrainer, der har bløde og naturlige bevægelser, så er XTERRA Free Style 3.9E – uden tvivl – lige noget for dig. Det giver god motion for hele kroppen og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du dermed er sikret en effektiv og behagelig træningssession hver gang, du benytter dig af din elliptiske træner.

Fodpladerne på denne maskine er desuden udformet med en 2 graders indadvendt hældning, hvilket er med til at formindske spændinger i både fod- og knæled under træningen. Endvidere, så skal det også nævnes, at XTERRA Free Style 3.9E er blevet udstyret med håndpuls i håndtagene, så det dermed er muligt at måle din puls under hele træningen. Der er dog også mulighed for tilslutning af et pulsbælte, hvilket du ønsker at få en mere præcis måling af din puls.

Sole E35

Sole E35

Bedste pris: 12.900 KR.
Fundet hos Abilica

Sole er kendt i store dele af verden for deres mange imponerende træningsmaskiner og herunder også deres forskellige crosstrainere. Deres Sole E35 er en meget fleksibel og brugervenlig maskine, der oven i købet også er blevet kåret som værende “Best Buy” af en lang række forskellige forbrugersider i USA. Den er desuden også blevet kåret som “Bedst i test” i den største test af crosstrainere i hele Norden. Derfor skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at det er en crosstrainer i en klasse for sig.

Maskinen kan desuden bryste sig af, at være udstyret med et svinghjul, der har en vægt på hele 13,4 kg. og dertil også fire hjul, der glider på skinner, hvilket er med til at give dig en glidende og behagelig træning – der oven i købet også næsten er lydløs. Derfor vil du også kunne være sikker på, at du ender med at få en følelse af at du står på en professionel crosstrainer i et professionelt træningscenter – og det er naturligvis også dét, der er formålet med en crosstrainer som Sole E35.

Sole E35 er baseret på elektromagnetisk modstand, hvilket også er ensbetydende med, at der er mulighed for at indstille det elektromagnetiske modstandsniveau på håndtaget. Det gør det nemt for dig at styre træningen selvom du har fuld fart på. Crosstraineren har desuden også en meget unik feature, der gør det muligt for dig at indstille rampevinklen til mellem 0 og 30 grader, så du kan træne forskellige dele af underkroppen for hver gang, du sætter dig op på crosstraineren.

De unikke pedaler på denne crosstrainer fra Sole er blevet udformet i samarbejde med en række professionelle fysioterapeuter. Pedalerne har desuden en såkaldt 2-graders hældning, der er med til at reducere den belastning, der forekommer på både ankler og knæ, når man bruger en maskine som denne. Ydermere, så er fodpedalerne også justerbare i 3 forskellige niveauer, så du kan indstille den til lige netop dét niveau, der giver dig mest komfort.

Sole E35 kommer med en lang række justeringsmuligheder, der lige netop er med til at sikre, at du også har mulighed for at tilpasse dig din unikke stil og naturligvis også til de krav, du har i denne sammenhæng. Der bestemt ikke mange andre produkter på markedet, der kan bryste sig af lige så mange justeringsmuligheder som Sole E35. Det stopper dog ikke her, for den bliver samtidig også leveret med en 7,5 tommer LCD-skærm, en indbygget vifte, et pulsbælte og pulsmåling i håndtagene.

Endvidere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at du har mulighed for at gøre brug af de indbyggede højttalere og derfor er der også mulighed for at tilslutte MP3-afspiller, smartphone eller iPod. Det giver dig muligheden for at tilslutte din enhed og afspille din yndlingsmusik, så du kan nyde musik, mens du træner på crosstrainerne. Det anbefales desuden, at du lægger 35 cm. til din højde, så du finder den maksimale højde for din crosstrainer.

WinElip Plus

WinElip Plus

Bedste pris: 4.495 KR.
Fundet hos Abilica

WinElip Plus er en crosstrainer, der passer rigtig godt til dig, der ønsker en solid og fleksibel konditionsmaskine. Den kommer blandt andet med en lang række indbyggede træningsprogrammer og har desuden også en elektronisk modstandsregulering. Du skal selvfølgelig gøre brug af de forskellige træningsprogrammer til at give dig en mere varieret træning, hvilket også er ensbetydende med, at du ikke skal igennem det samme træningspas hver gang – og det gør det også langt nemmere for dig at holde motivationen oppe.

Crosstraineren kommer desuden også med en elektronisk justerbar magnetmodstand i intet mindre end 16 niveauer, hvilket også er ensbetydende med, at du kan være sikker på, at WinElip Plus selvfølgelig også har et niveau, der passer perfekt til dig. Ikke nok med det, så er den også udstyret med en stor og overskuelig computer, der giver dig muligheden for at vælge mellem de 12 forskellige træningsprogrammer, der er præinstalleret på computeren, når du modtager den. Du kan desuden også lave dit eget træningsprogram.

I og med, at maskinen også kommer med en indbyggede transporthjul, hvilket gør det nemt for dig at flytte den rundt, hvis du f.eks. ønsker at stille den hen foran dit fjernsyn, så du har mulighed for at se f.eks. en film, et afsnit af din yndlingsserie eller noget helt tredje, mens du træner på din crosstrainer. Det betyder dog også, at det er nemt for dig at stille din crosstrainer ind i et andet lokale, hvor den kan opbevares, når du ikke bruger den, hvis du ikke har lyst til at den skal stå fremme.

Den monterede computer på WinElip Plus viser naturligvis al den information, du skal bruge om din træning. Det betyder også, at du har mulighed for at finde information om tid, distance, hastighed, puls, kalorieforbrug, formtestfunktion og ligeledes er det også computeren og skærmen, der giver dig muligheden for at vælge mellem de 12 forskellige træningsprogrammer, der er præinstalleret på den computer, der er monteret på din WinElip Plus-crosstrainer. Du har desuden også mulighed for at vælge mellem crosstrainerne i sort og hvid.

Abilica Stream RC V

Abilica Stream RC V

Bedste pris: 7.895 KR.
Fundet hos Abilica

Abilica Stream RC V er en crosstrainer, der bliver leveret i et meget eksklusivt design, der betyder, at du sagtens kan have den stående fremme derhjemme uden at være bange for, at den bryder med dit design eller din øvrige indretning derhjemme. Det er dog ikke kun designet, der er med til at gøre Abilica Stream RC V til en crosstrainer, der befinder sig i toppen af skalaen, for den kommer nemlig også med en lang række forskellige funktioner og features, der gør Abilica Stream RC V til en formidabel crosstrainer.

Den kommer med elektronisk magnetmodstand, der er justerbar i intet mindre end 32 forskellige niveauer, hvorfor du naturligvis også kan være sikker på, at du kan finde frem til et niveau, der passer perfekt til dit nuværende konditionsniveau og ligeledes også til det formål, du har intentioner om at bruge din crosstrainer til. Ikke nok med det, så bliver den også leveret med en letlæselig og brugervenlig computer hvorpå der er præinstalleret hele 12 forskellige træningsprogrammer, der betyder, at du kan få en varieret træning, så det ikke altid er det samme.

Du skal dog være opmærksom på, at der er tale om en fysisk stor crosstrainer, der dog kan bryste sig af en særdeles solid kvalitet. Maskinen har en skridtlængde, der lyder på 40 cm., hvilket selvfølgelig også giver dig gode bevægelser og et rigtig godt træningsudbytte for hele kroppen. Svinghjulet på Abilica Stream RC V vejer 9 kg., hvilket er ensbetydende med, at du får et jævnt tråd og ligeledes også tilstrækkelig modstand til et effektivt træningspas. Crosstraineren kommer også med håndpuls-sensorer på styret og en trådløs pulsmodtager i konsollen.

Slutteligt, så skal det selvfølgelig også nævnes, at der er mulighed for at montere en flaskeholder på denne crosstrainer. Endvidere, så vejer maskinen 62 kg. og har en maksimal brugervægt, der lyder på 150 kg.

Abilica Stream Journey

Abilica Stream Journey

Bedste pris: 6.695 KR.
Fundet hos Abilica

På lige fod med maskinen ovenfor, så er Abilica Stream Journey er en crosstrainer, der kan bryste sig af et meget eksklusivt design. Crosstrainerens flotte design betyder naturligvis også, at det ikke bør være noget problem at have denne crosstrainer stående fremme derhjemme, da den ser rigtig flot ud og ligeledes også er meget diskret. Det er dog ikke kun det elegante og moderne design, der er med til at gøre dette til en crosstrainer, der bestemt bør fange din opmærksom.

Det handler lige så meget om, at den er udstyret med elektronisk justerbar modstand i hele 32 forskellige niveauer. Derfor skal du selvfølgelig heller ikke være bange for, at du ikke kan finde et niveau, der stemmer godt overens med dine krav og ligeledes også passer godt til dit nuværende niveau, uanset om du er nybegynder eller du er garvet motionist, der har en god kondition. Endvidere, så bliver den også leveret med en velfungerende computer hvorpå der er installeret hele 12 træningsprogrammer.

Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at Abilica Stream Journey er en solid crosstrainer, der tilbyder en rigtig høj kvalitet, hvilket blandt andet understreges af, at den har en skridtlængde, der lyder på 40 cm. Det giver en rigtig god bevægelse og det er også med til at sikre, at du får et godt udbytte af din træning. Fodpladerne er desuden blevet placeret cirka 19 cm. over gulvet, hvilket er med til at gøre det nemt for at den til passe ind i ethvert hjem, selvom der er tale til loftet.

Ydermere, så er Abilica Stream Journey også udstyret med et svinghjul, der vejer 8 kg., hvilket er med til at sikre dig et stabilt tråd og samtidig også en rigtig god modstand, der passer til alt lige fra et intenst træningspas til en form for opvarmning. Computeren på denne crosstrainer er desuden også udstyret med håndpulsmåler på styret og samtidig er der også en trådløs pulsmodtager i computeren, så du har mulighed for at tilkoble et pulsbælte, der dog skal tilkøbes.

Det skal selvfølgelig også nævnes på falderebet, at der er mulighed for at tilslutte enten din tablet eller din smartphone til computeren på Abilica Stream Journey, da den har indbygget Bluetooth. Det giver blandt andet muligheden for at synkronisere dine data med en lang række forskellige applikationer, så du dermed bedre kan holde styr over dine data og følge med i din udvikling.

NordicTrack C 7.5

NordicTrack C 7.5

Bedste pris: 9.900 KR.
Fundet hos Abilica

Med NordicTrack C 7.5-crosstraineren får du muligheden for selv at sammensætte dine træninger, så de passer perfekt til dig, da der er utal af forskellige former for justeringsmuligheder på denne crosstrainer, hvilket også er ensbetydende med, at du har mulighed for at indstille den til lige netop dén form for træning, der på bedste vis appellerer til dig og dine behov. Der er tale om en meget unik crosstrainer, der er skabt af NordicTrack, der i høj grad er kendt for deres høje kvalitet og deres evne til at fremstille træningsmaskiner, der formår at skille sig ud fra markedet.

Du får blandt andet muligheden for at justere stigningen på helt op til 20%, hvilket også er ensbetydende med, at det er helt og aldeles op til dig selv, om du foretrækker at lægge fokus på for-lår, baller eller derimod på dine lægmuskler. Ikke nok med det, så er der faktisk også mulighed for at vælge mellem intet mindre end 22 forskellige modstandsniveauer, hvilket selvfølgelig betyder, at det er nemt for dig at variere din træning og samtidig også hele tiden finde dig et træningsniveau, der er tilpas for dig, dit nuværende niveau og din udvikling.

Der er naturligvis også blevet tænkt på, at der kan være behov for yderligere motivation, når man skal træne på en crosstrainer, hvilket også er årsagen til, at den indeholder 26 træningsprogrammer, der er designet af certificerede professionelle trænere. Det er programmer, der blandt andet automatisk vil justere din stigning og din modstand under træning – de forskellige programmer er sammensat med udgangspunkt i meget specifikke fitnessrelaterede mål.

Hvis du har et ønske om at kunne holde skarpt øje med din træning, så er der heldigvis mulighed for at tilkoble et pulsbælte, da der er implementeret en Bluetooth-pulsmodtager i konsollen på denne lækre crosstrainer. Det giver dog også muligheden for at koble din crosstrainer sammen med det interaktive modul, iFit, der i dag kan bryste sig af, at være ét af markedets absolut bedste og mest interaktive programmer, der giver dig muligheden for at løbe ruter hele verden over via Google Maps (det kræver dog medlemskab til app’en).

Du er garanteret en komfortabel oplevelse under træning, når du bruger din NordicTrack C 7.5-crosstrainer. Den er bl.a. udstyret med en automatisk blæser ved konsollen, der sikrer, at du ikke ender med at blive overophedet under træning og dermed også kan holde til at træne i længere tid. Den sørger desuden også hele tiden for at modstanden bliver justeret, så den passer til din intensitet, så det ikke er noget, du selv skal bruge tid og fokus på, men derimod blot kan fokusere på din træning.

Den er desuden også meget lydsvag, da den er baseret på en magnetisk modstand, der ikke siger synderligt meget, hvorfor du ikke skal være bange for at brugen af maskinen vil komme til at generere andre personer i hjemmet. Der er også integreret en holder til tablet-pc’er på konsollen, så du kan fastmontere f.eks. din iPad, så du kan se film, TV-serie, YouTube-videoer eller noget helt fjerde, mens du træner. Der er desuden installeret to højttalere i crosstraineren, der sikrer en god lyd, hvad end du ønsker at høre musik, se film eller noget helt tredje.

Abilica Premium RC

Abilica Premium RC

Bedste pris: 11.500 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du leder efter en meget robust crosstrainer, der er blevet særligt udviklet med fokus på dig, der ikke ønsker at se dig selv tilfreds med noget, der er mindre end det bedste af det bedste til dit private brug eller til dig, der derimod leder efter en crosstrainer, der f.eks. kan bruges i et firma, i en organisation eller et helt tredje sted, hvor den kommer til at blive brugt af op til flere personer i løbet af en dag, så se nærmere på Abilica Premium RC.

Der er tale om en crosstrainer, der kommer med en elektromagnetisk modstandssystem, hvilket ikke blot er med til at sikre, at denne maskine kan bryste sig af en særdeles lang levetid, men det er samtidig også med til at betyde, at den ikke indeholder nogen bevægelige dele. Som du nok kan regne ud, så er det med til at begrænse lydniveauet, så det ikke er genererende, mens det samtidig også er med til at sikre dig et jævnt og behageligt tråd under hele træningen.

Der skal bestemt heller ikke være nogen tvivl om, at du med Abilica Premium RC kommer til at få en særdeles stabil og meget holdbar crosstrainer, der udelukkende er baseret på materialer, der er de bedste af de bedste, for at sikre en god kvalitet. Du får blandt andet end skridtlængde, der lyder på intet mindre end 40 cm., hvilket selvfølgelig er med til at sikre dig et rigtig godt tråd, men ikke nok med det, så kommer den også med en trinhøjde, der lyder på lige omkring 32 cm.

Abilica Premium RC kommer desuden også med en ekstra forstærket konstruktion, der lige netop sikrer, at den sagtens kan bruges i både organisationer, fitnesscentre, firmaer og meget andet, da den kan tåle til rigtig mange timers dagligt brug, uanset om der er tale om en rolig form for opvarmning eller derimod en højintensitetstræning. Endvidere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at maskinen har en maksimal belastning, der lyder på op til 200 kg.

Abilica har selvfølgelig valgt at udstyre deres Premium RC-crosstrainer med kraftige transporthjul, der er fremstillet i PVC, hvilket er med til at gøre det ganske simpelt at flytte rundt med denne crosstrainer. Du kan derfor sagtens flytte den hen foran TV, inden træning, så du f.eks. kan følge med i nyhederne eller se en god film, mens du træner. Samtidig er det også nemt at opbevare den i et lokale, hvor dine gæster ikke kommer til at støde på den og blot tage den frem, når den skal bruges.

Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3

Bedste pris: 11.995 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du er på jagt efter en crosstrainer, der bestemt ikke er mindre end det bedste af det bedste, så skal du se nærmere på Bowflex Max Trainer M3, der er en unik maskine, der kan give dig en særdeles skånsom og effektiv træning. Det skyldes nemlig, at der faktisk er tale om en maskine, der er en blanding mellem en crosstrainer og en stepmaskine, hvor der har været fokus på at kombinere de to maskiner og forene det bedste fra begge verdener.

Det betyder også, at der vil være en forskel på Bowflex Max Trainer M3 og en almindelig crosstrainer, hvilket er, at du på en Max Trainer M3 vil kunne træne cirka 80% mere overkropsmuskler end det er tilfældet på en almindelig crosstrainer. På denne måde er du også sikret, at du får en rigtig god full-body-workout, hvor det ikke kun er dele af ben og overkrop, der styrkes, men derimod både ben, baller, skuldre, arme såvel som core, der trænes.

Du kan desuden også være sikker på, at du på en maskine som denne vil bruge mindre tid end på øvrige cardiomaskiner, men dog fortsat få bedre resultater. Den bliver blandt andet leveret med et såkaldt intervalprogram, hvor du i løbet af blot 14 minutter vil kunne opnå den samme udbytte som et meget længere cardioforløb. Du får blandt andet styrket både dine lunger og dit hjerte, mens din udholdenhed også forbedres – og så forbrænder du naturligvis også kalorier uhyre hurtigt og effektivt!

Det 14 minutter lange intervalprogram, der er udviklet specielt af Bowflex, sørger naturligvis ikke blot for, at du kan forbrænde en lang række kalorier under træning, men samtidig er du også garanteret, at din efterforbrænding skyder i vejret, hvilket naturligvis skyldes den korte, men hårde træning. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du fortsætter med at forbrænde kalorier i døgnet efter din træning.

Bowflex har haft fokus på at skabe en maskine, der sikrer, at du kan forbrænde så mange kalorier som overhovedet muligt, mens den samtidig også sørger for, at der ikke forekommer belastning på dine led. Det betyder også, at der er tale om en maskine, der er ideel til folk, der har mindre skader eller folk, der skal bruge maskinen til genoptræning, eftersom den ligger 200% mindre pres på led end ved løb i et moderat tempo.

Du har desuden også muligheden for at vælge mellem 8 forskellige belastningsmuligheder, hvilket giver dig muligheden for at træne på alle tænkelige niveauer. En anden fordel ved denne maskine er, at den er meget kompakt og ikke kræver synderligt meget plads. Den fylder eksempelvis en del mindre end andre maskiner som f.eks. løbebånd og større crosstrainere, hvilket selvfølgelig er ensbetydende med, at der kan findes plads til Bowflex Max Trainer i stort set alle hjem.

Bowflex Max Trainer M3 kommer blandt andet med computerkontrolleret modstand, en håndpulsmåler samt et trådløst pulsbælte, kombineret luft- og magnetmodstand, holder til tablet, transporthjul såvel som et stort baggrundsbelyst display.

Sportop E770

Sportop E770

Bedste pris: 16.800 KR.
Fundet hos Abilica

Her er der tale om en utrolig funktionel crosstrainer, der er udstyret med en variabel skridtlængde. Den variabel skridtlængde er ensbetydende med, at du er sikret en stor komfort, når du benytter dig af en crosstrainer som Sportop E770, eftersom du har muligheden for at tilpasse den til lige netop dine præferencer. Den indbyggede motor gør det nemt for dig at indstille på skridtlængden, der kan indstilles til enten 18″, 20″, 22″, 24″ og 26”, der i danske mål er 45, 50, 55, 60 og 66 cm.

Denne crosstrainer kan bryste sig af, at være særdeles robust, da den er lavet af stabile materialer og ligeledes også har en vægt, der lyder på hele 122 kg. Det betyder også, at den kan bruges i stort set alle sammenhænge, uanset om det er privat brug eller derimod brug i en forening eller hos et firma. Som følge af det unikke design, så er den også meget pladsbesparende med sine 150 cm. sammenlignet med andre maskine. Under den længste skridtlængde holder den sig endda indenfor kun 170 cm. i længden.

Sportop E770 er selvfølgelig også udstyret med et multifunktionsdisplay, der oven i købet også er oplyst og giver et utrolig klart og skarpt billede. Computeren er naturligvis let at styre og kan med få knapper og et drejehjul navigere dig rundt til lige netop dét, du skal indstille på, hvorfor den bestemt må siges at være intuitiv at bruge. Dertil skal det også nævnes, at maskinen bliver leveret med hele 12 programmer, der kan give dig en varierende træning såvel som mulighed for både watt- og pulstræning via det medfølgende pulsbælte.

Når du gør brug af en maskine som Sportop E770, så minder det mest af alt om løb, men du kan dog være sikker på, at den er uhyre skånsom at gøre brug af, uanset om du har planer om at bruge den et par timer om ugen eller et par timer om dagen. Ydermere, så er den også blevet udstyret med Multilink-fodplader, der har en indbygget stødabsorbering. Den bliver leveret med et pulsbælte, der kan bruges til trådløs pulsmåling medfølger.

Bowflex Max Trainer M5

Bowflex Max Trainer M5

Bedste pris: 14.995 KR.
Fundet hos Abilica

Bowflex Max Trainer M5 er en helt ny og unik maskine, der giver dig en meget skånsom og effektiv træning. Det skyldes, at der er tale om en maskine, der er en blanding af en crosstrainer og en stepmaskine, hvor der er taget det bedste fra begge verdener og kombineret det i én maskine. Max Trainer M5 er desuden testet mod både løbebånd, crosstrainere og stepmaskiner, for at sikre, at resultaterne fra denne maskine er bedre. Du kan derfor også være sikker på, at du forbrænder 2,5 gange mere pr. minut på en Max Trainer M5.

Den hovedsagelige forskel mellem en Bowflex Max Trainer M5 og en almindelig crosstrainer er, at denne maskine kan træne 80% mere af dine overkropsmuskler end på en crosstrainer. Du har derfor muligheden for at få en langt bedre og mere gennemført træning af hele kroppen sammenlignet med en almindelig crosstrainer. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du kan træne både bed, baller, skuldre og arme såvel som core ved at gøre brug af din Bowflex Max Trainer M5-maskine.

Én af de helt store grunde til, at mange ender med at fravælge træningen er, at det kan være vanskeligt at finde tiden til det. Det er dog ikke noget, du skal tænke på med en maskine som Max Trainer M5, da du har muligheden for at få bedre resultater på meget kortere tid med denne maskine sammenlignet med traditionelle cardiomaskiner. Max Trainer M5 fra Bowflex kommer blandt andet med et intervalprogram, hvor du på kun 14 minutter vil kunne få samme udbytte af en meget længere cardiotræning.

Ikke nok med det, så vil du få styrket dine lunger og dit hjerte, og samtidig vil du også få din udholdenhed forbedret. Du vil dog i samme ombæring også forbrænde dine kalorier hurtigere end du troede var muligt. Du kan samtidig også vælge mellem 8 længere programmer, hvilket eksempelvis kunne være Stairs eller Fat Burn. Du har dog også muligheden for at køre manuelt, hvis det er noget, du foretrækker – i denne forbindelse er der selvfølgelig mulighed for at udfordre sig selv med de 16 modstandsniveauer, der kan vælges mellem.

Det føromtalte intervalprogram er udviklet af Bowflex i samarbejde med professionelle trænere. Det er et program, der både sørger for , at du forbrænder en lang række kalorier under træning, men samtidig vil du også være garanteret, at din efterforbrænding skyder i vejret som følge af den korte, men hårde træning. Derfor vil din forbrænding også fortsætte i døgnet efter.

Selve formålet med denne maskine er, at du skal kunne forbrænde så mange kalorier som muligt, mens den samtidig også skal sørge for, at dine led ikke kommer til at lide belastning. Det er også ensbetydende med, at der er tale om en maskine, der er ideel for dig, der enten har mindre skader eller skal bruge en maskine til genoptræning. Det skyldes, at den ligger cirka 200% mindre pres på dine led sammenlignet med løb på f.eks. et løbebånd i bare et moderat tempo. Derfor skåner den dine led rigtig meget.

Det unikke display som Max Trainer M5 er blevet udstyret med giver dig muligheden for at holde øje med, hvor mange kalorier, du forbrænder i minuttet samtidig med, at der også vil blive sat aktivitetsmål for dig under din træningssession. Det gør det nemmere for dig at opretholde motivationen for din træning og samtidig også presse dig selv til det yderste, så dine resultater kommer hurtigere.

På trods af, at der er tale om en maskine, der kan give dig en særdeles imponerende og effektiv træning, så er den faktisk meget kompakt og kræver ikke synderligt meget plads. Mange danskere ender desværre med at fravælge træningen som følge af manglende plads til store maskiner, men med Max trainer M5 er dette dog ikke noget problem, da den fylder mindre end langt de fleste crosstrainere. Det betyder selvfølgelig, at der kan findes plads til maskinen i samtlige hjem.

Spirit CE800

Spirit CE800

Bedste pris: 17.900 KR.
Fundet hos Abilica

Spirit CE800 er en såkaldt frontdreven crosstrainer, der kommer med et ellipseformet tråd. Den har en noget længere skridtlængde end de øvrige maskiner, der er nævnt i denne artikel, da det lyder på hele 51 cm. Den er samtidig også blevet udstyret med et 13,5 kg. tungt svinghjul, hvilket er med til at sikre dig en rigtig god, glidende bevægelse, der ligger meget tæt op ad almindeligt løb. Det betyder også, at maskinen er særdeles behagelig at træne på og du er garanteret, at pulsen kommer hurtigt op, og både lår og baller bliver trænet.

Én af de ting, der er med til at få Spirit CE800 til at skille sig ud fra mængden af øvrige crosstrainere er, at den ikke er nødsaget til at skulle være koblet til strøm, eftersom den kommer med en indbygget generator. Det vil naturligvis også betyde, at maskinen selv laver den strøm, som den skal bruge til at drive f.eks. computer og display. Det giver oftest også en kende mere motivation til at yde sit maksimale, da man ikke har mulighed for at holde pauser uden, at maskinen ender med at gå i stå.

Ydermere, så bliver Spirit CE800 naturligvis også leveret med en såkaldt Turbo Cooling Fan. Det betyder, at du kan holde til at give den en ekstra skalle under din træning, da du bliver kølet ned af den installerede Turbo Cooling Fan. Pedalerne er endda blevet udstyret med en to graders hældning indad, hvilket giver dig en langt mere komfortabel træning, så du ikke ender med at presse dine knæ og ankler for meget. Positionen er mere ergonomisk korrekt, når du står på maskinen, så dermed undgår du skader – og polstret på pedalerne sikre et minimalt pres på fødderne.

Maskinen er desuden også blevet udstyret med en LED-skærm, der giver dig alt relevant information om din træning, mens du træder rundt i pedalerne. Derfor får du også en hurtig opsummering og et enkelt overblik over, hvad du har opnået. Computeren og dermed også den monterede LED-skærm viser hele tiden information om din træning som blandt andet tid, distance, modstand, kalorier, hastighed samt puls. Pulsen bliver målt via følere, der er placeret i hvert håndtag.

Vælger du at investere i en Spirit CE800 får du en maskine, der bliver leveret med et stort udvalg af programmer på CE800. Der er et manuelt program, hvor du selv kan justere din træning, men der er også mulighed for at vælge programmer som bakke, fedtforbrænding, cardio, styrke, interval, brugerdefineret, fit-test og puls. Det giver dig de bedste forudsætninger for en alsidig træning på din crosstrainer, da du til hver en tid vil kunne udfordre dig selv på din CE800.

Gode muligheder for kredsløbstræning

En crosstrainer er en ideel maskine for dig, der ønsker at komme godt i gang med kredsløbstræning, hvilket på længere sigt vil skabe et rigtig godt fundament for et sundere og længere liv – og det er naturligvis noget, som alle går og stræber efter i hverdagen, og det kan du få hjælp til med en crosstrainer. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at kredsløbstræning er én af de bedste ting, du kan gøre for din krop – både i forhold til både vægttab og kalorieforbrænding. Den kan dog også bruges til at opbygge muskler.

Det stopper dog ikke her, for du får samtidig også muligheden for at styrke både dine lunger og dit hjerte samt forøge din knogletæthed. Slutteligt, så vil du også kunne mindske risikoen for at blive at blive ramt af stress og søvnløshed i din hverdag, hvilket der bestemt ikke skal være nogen tvivl om, at der – desværre – er rigtig mange danskere, der bøvler med. Det skal også nævnes, at kontinuerlig træning på crosstraineren vil kunne øge blodmængde og iltforsyning – det forebygger selvfølgelig diverse livsstilssygdomme.

En crosstrainer er ideel i forbindelse med skader

Som det også er nævnt flere gange ovenfor, så vil du ikke opleve, at en crosstrainer ender med at belaste dine ankler, knæ og lår (og desuden heller ikke øvrige dele af dine ben) i lige så høj grad som det er tilfældet med andre former for maskiner og træningsformer. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at en crosstrainer er et oplagt valgt i forbindelse med diverse former for skader ved knæ, ankler el.lign.

Der er desuden også mange forskellige studier, der har vist, at noget så simpelt som cirka fem minutters baglæns gang på en crosstrainer vil være med til at styrke dine knæ markant. Derfor vil det også være noget, der på længere sigt vil kunne bevirke, at du kan afhjælpe en eventuel skade, der ikke er til andet end gene. Det er selvfølgelig også derfor, at mange trænere og fysioterapeuter altid vil anbefale en crosstrainer i en sådan sammenhæng, da den kan afhjælpe rigtig mange forskellige former for skader i både ét, men også begge ben.

Du kan tabe dig i stor stil med en crosstrainer

En crosstrainer er desuden også et oplagt valg, hvis målet med din træning er, at få realiseret et vægttab. Når du bruger en crosstrainer, så vil dine fødder aldrig løfte sig fra pedalerne, hvilket også er med til at sikre, at du kommer til at undgå at udsætte dine knæ for overbelastning. Det er med til at mindre risikoen for smerter i leddene og diverse skader. Derfor er det en meget mild og skånsom form for træning, der dog samtidig er uhyre givende og meget effektiv.

Hvis du samtidig også sørger for at tage håndtagene i brug på din crosstrainer, så vil du have muligheden for at opnå en rigtig god træning, der ikke blot er givende for dine ben, men også for både arme og overkrop. Med andre ord, så er der faktisk tale om en maskine, der giver dig muligheden for at træne og styrke hele din krop, hvilket selvfølgelig også vil vise sig at have den effekt, at du kommer til at forbrænde mange flere kalorier, end hvis du i stedet valgte at investere i et løbebånd eller derimod en motionscykel.

Det betyder selvfølgelig også, at du vil komme til at tabe dig hurtigt og effektivt, hvis du sørger for at træne regelmæssigt på din crosstrainer. Ydermere, så er det naturligvis også særdeles vigtigt, at du sørger for at indtage fedtfattig og varieret kost. Det er dog ikke ensbetydende med, at en crosstrainer udelukkende kan bruges i forbindelse med et vægttab, da den også sagtens kan bruges til at opbygge en fornuftig grundform.

Det skal du vide, inden du køber en crosstrainer

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at en crosstrainer er et stykke meget avanceret mekanik og elektronik. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at de er ret dyre og derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at tjekke grundigt op på, om den respektive model reelt set lever op til dine forskellige krav. Nedenfor har du muligheden for at finde en række ting, du skal være opmærksom på, inden du vælger at investere i en crosstrainer.

Fordrevet eller bagdrevet?

En crosstrainer drives af et stort svinghjul, hvilket er meget ens med en spinningcykel, hvorfor modstanden vil skabes af den klassiske løbe/skøjtebevægelse. Hjulet kan være placeret både bagpå eller foran maskinen. Langt de fleste maskiner til privatbrug er bagdrevne, mens de dyrere modeller dog er fordrevne. En fordreven maskine vil desuden også have en flad løbeform, mens en bagdreven model vil være mere stejl. Det er en smagssag, om man foretrækker det ene eller det andet i forbindelse med en crosstrainer.

Håndtag

Håndtagene på en crosstrainer vil kunne bruges til at træne dine overkrop ligeledes. Du behøver dog ikke at gøre brug af dem, hvis du udelukkende ønsker at fokusere på dine ben. De fleste kan dog godt lide at gøre brug af håndtagene, eftersom det giver dem muligheden for at gennemføre en full-body-træning, der minder meget om langrend på ski. På en god crosstrainer vil det føles som om, at du bevæger dig i ét og derfor vil du heller ikke bemærke, at du bruger håndtagene.

Skridtlængde

Skridtlængden er desuden også noget, der har stor betydning, da det har betydning for, hvor langt skinnerne kører frem inden de kører tilbage igen. Derfor er det også noget, der i høj grad har betydning for høje brugere, der på maskiner med en kort skridtlængde derfor også vil føle, at de ikke har mulighed for at strække benene ordentligt ud. Det anbefales at skridtlængden lyder på 40 cm. eller derover for mænd eller kvinder, der måler over 180 cm.

Svinghjul og svingmasse

Svinghjulet er det hjul, du driver frem og det vil derfor også være det, der giver modstanden på din crosstrainer. Det skal naturligvis også siges, at svingmassen altid vil dække over den samlede vægt af både svinghjul og skinner. Det betyder også, at des højere en svingmasse, du ender med at investere i, des højere vil du også opleve at modstanden er, når du gør brug af den respektive crosstrainer, hvorfor en høj svingmasse anbefales, hvis du ønsker at udfordre dig selv.

Modstand

Der findes flere forskellige former for modstandstyper, der kan bruges til en crosstrainer, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er elektromagnetisk eller magnetisk modstand, der bliver brugt af de professionelle crosstrainere. Der skal dog ikke lægges skjul på, at det i høj grad er elektromagnetisk modstand, der er at foretrække, da det kan indstilles på knapper, mens du ved magnetisk modstand skal skure på et hjul, som det er tilfældet ved en almindelig motionscykel.

Share.

About Author

Leave A Reply