Der er mange, der foretrækker at træne med håndvægte, men det er med stor sandsynlighed fordi de endnu ikke har prøvet at træne med vægtbolde. Der er op til flere fordele ved at træne med vægtbolde, hvilket bl.a. tæller, at du har muligheden for at bruge dem til både styrketræning, balancetræning såvel som mobilitetsøvelser. Derfor skal der bestemt heller ikke være nogen tvivl om, at der er mulighed for at lave en lang række forskellige øvelser med én eller flere vægtbolde – og derfor vil du med garanti også kunne bruge sådanne redskaber til at udføre lige netop de øvelser, der er en del af din rutine.

Hvad er fordelene ved en vægtbold?

Det er selvfølgelig ikke alle, der kan se fordelen ved at investere i en vægtbold i stedet for en håndvægt. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der er en række helt særlige fordele ved at investere i og gøre brug af et sæt vægtbolde i stedet for et sæt håndvægte. Det handler blandt andet om, at de vil give dig både mere flydende og mere naturlige bevægelser, hvilket ligeledes også vil kunne forbedre styrken i dine fingre som følge af den runde form. Det betyder også, at det bestemt anbefales at prøve kræfter med et sæt vægtbolde i stedet for dine almindelige håndvægte.

Det er dog ikke den eneste fordel, der er ved at vælge en vægtbold i stedet for en håndvægt. De bløde vægte er samtidig også en del sikrere at have med at gøre, hvilket også er ensbetydende med, at der er vil være en minimal risiko for skade, hvis det skulle hænde, at du ender med at tabe vægtbolden – uanset om der er tale om en tung eller let vægtbold. Langt de fleste vægtbolde er naturligvis fuldstændig fri for phtalat, hvorfor det ikke er noget, du skal være bange for. Ydermere, så er der intet andet end rent sand at finde i en vægtbold, mens der dog også er enkelte, der indeholder vand i stedet.

Vægtbold, Thera-Band

Vægtbold, Thera-Band

Bedste pris: 119-229 KR.
Fundet hos DenIntelligenteKrop

Thera-Band er en vægtbold, der har en blød overflade, som gør det let at gribe om den. Den er både lille og fleksibel, hvorfor det selvfølgelig også er muligt at holde den i én hånd. Hvis du skal lave øvelser, der kræver, at du holder den i to hænder, så er det faktisk også muligt. Du kan blot bruge en cykelpumpe eller en boldpumpe til at puste luft i boldene (eller tage det ud igen). Det betyder, at det er nemt at regulere trykket i boldene. Thera-Band er en serie af vægtbolde, der er udviklet af professionelle trænere og terapeuter. Den måler desuden 11 cm. i diameter.

Trænings- og massagebold med vand

Trænings- og massagebold med vand

Bedste pris: 249-869 KR.
Fundet hos DenIntelligenteKrop

Her er der tale om en fantastisk træningsbold med vand, der blandt andet er ideel i forbindelse med dynamisk vægttræning. Den kan dog også sagtens bruges som en form for massagebold, hvis dette er noget, der ønskes. Som sagt, så indeholder bolden vand, og det er selvfølgelig med til at give din træning en ekstra dimension ved det ekstra træk, som vandet giver under brug. En vægtbold med vand som denne stammer oprindeligt fra elitehåndbold. Her bruges den til at genoptræne og styrke både muskler, sener og led. Det er en træningsbold, der skærper din sanser og styrker dine muskler på en sjov måde.

Soft Weight Ball – 1 kg.

Soft Weight Ball - 1 kg.

Bedste pris: 49 KR.
Fundet hos Nettofitness

Her er der tale om en såkaldt Soft Weight Ball, der kommer med sandfyld i meget kraftig kvalitet. Det er en vægtbold, der har en samlet vægt, der lyder på 1kg., men hvor selve bolden fortsat er blød og behagelig, selvom der er tale om en vægtbold, der er fyldt med kraftig sand af god kvalitet. Vægtbolden kan blandt andet bruges til forskellige former for rehabiliterende træning, cardio samt konditionstræning såvel som en række forskellige former for funktionelle øvelser, hvor der laves et højt antal gentagelser i samarbejder med en makker.

Der er tale om en vægtbold, der blandt andet kan bruges til genoptræning, hvor du kan lave crunches, hvor selve vægtbolden holdes over hovedet under udøvelsen, hvilket vil være med til at give dig en let belastning, der kan bidrage til opbygning af din core-styrke, hvis du har været skadet som følge af et sportsligt henseende eller derimod i forbindelse med f.eks. et trafikuheld el.lign. En vægtbold som Soft Weight Ball kan dog med fordel også bruges til forskellige former for opvarmning sammen med en makker.

Denne vægtbold kan også fås i en række andre størrelser. Nedenfor kan du se en liste over alle de størrelser, du har mulighed for at købe denne vægtbold i:

Derfor skal du købe din kommende vægtbold på nettet

Hvis du har intentioner om at skulle investere i en vægtbold, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du skal købe den på nettet og ikke i én af de mange fysiske butikker, der er også sælger sådanne produkter. Der findes op til flere gode grunde til, hvorfor du er langt bedre stillet ved at investere i en vægtbold fra en dansk webshop i stedet for at besøge en fysisk butik. Det er dog i høj grad noget, der handler om, at du får muligheden for at vælge din kommende vægtbold fra et meget større udvalg, og det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du har muligheden for at vælge lige netop dén bold, der stemmer bedst overens med dine kriterier og naturligvis også dit budget.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at der er mulighed for at spare rigtig mange penge ved at købe din kommende vægtbold på nettet i stedet for at finde den i en fysisk butik. Det skyldes naturligvis at priserne generelt er bedre på nettet, da konkurrencen er mere intensiv og der derfor også er flere om markedet. Det har resulteret i, at der er rigtig mange danske webshops, der konkurrerer på baggrund af prisen. Det kommer naturligvis dig som forbruger til gode, da du dermed får muligheden for at spare rigtig mange penge, hvis bare du er villig til at bestille den eller de vægtbolde, du skal bruge, på nettet.

Share.

About Author

Leave A Reply