Hvis du har været ude og investere i en række vægtstænger, der kan bruges i forbindelse med din træning derhjemme, så kan du selvfølgelig ikke komme udenom, at du også nødt til at købe en række vægtskiver, der kan bruges sammen med de vægtstænger, du har investeret i (medmindre der fulgte vægtskiver med til dit køb af vægtstænger, men det er dog sjældent, at det er aktuelt).

Det anbefales på kraftigste vis, at du sørger for at købe en række forskellige vægtskiver, så du dermed får muligheden for at variere mellem dem, så du ikke er nødsaget til at træne med den samme mængde vægt hele tiden, hvilket også vil begrænse dig i forhold til nogle af dine øvelser, da ikke alle øvelser vil kunne udføres med den samme mængde vægt på dine vægtstænger.

Derfor kan det naturligvis også være en rigtig god idé, at investere i en række forskellige vægtskiver, hvilket med fordel kunne være både 2 kg., 5 kg., 10 kg. og desuden også højere vægt pr. skive, hvis det er noget, du har behov for til tunge løft. Ved at have forskellige vægtskiver liggende, så får du også muligheden for at veksle mellem både vægten og de øvelser, som du bruger dine vægtstænger til at udføre.

Det er naturligvis helt og aldeles op til dig selv, hvad du selv mener, du har brug for, når det kommer til dine vægtskiver, men der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at finde ud af, hvad du egentlig er i grund til at løfte og hvordan du ønsker at træne, da det også har indflydelse på dit valg af vægtskiver.

Abilica Vægtskiver, 25 mm.

Abilica Vægtskiver, 25 mm.

Bedste pris: 15-395 KR.
Fundet hos Abilica

Abilica er et særdeles kendt brand, når det kommer til fitness og styrketræning. De tilbyder et bredt spektrum af forskellige produkter indenfor både styrketræning og fitnesstræning, hvilket blandt andet også inkluderer et stort udvalg af vægtskiver.

Derfor er der naturligvis også en god chance for, at du vil kunne finde en række vægtskiver, der er lige noget for dig, uanset hvad du stiller af krav og har af præferencer i forhold til de kommende vægtskiver, du skal have købt til dine vægtskiver. Du kan desuden også være sikker på, at du får vægtskiver af god kvalitet og som har en rigtig god holdbarhed, hvis du vælger at købe et sæt vægtskiver fra Abilica.

I dette tilfælde er der tale om vægtskiver med et hul, der har en diameter, der lyder på 25 mm. De forskellige vægtskiver er støbte og er derefter blevet udstyret med sort hammerlak, hvorfor de også passer til langt de fleste håndvægte. Der er mulighed for at købe disse håndvægte med et hul med en diameter på 25 mm. i flere forskellige størrelser, hvilket tæller hhv. 0,5 kg., 1,25 kg., 2,5 kg., 5 kg., 10 kg., 15 kg. samt 20 kg.

Derfor er der med garanti også én eller flere af disse vægtskiver, der er noget for dig. Langt de fleste vil kunne finde en række vægtskiver blandt dette udvalg, som harmonerer med de vægte, de skal bruge til deres træning, uanset om du mangler vægtskiver til tunge løft eller derimod mindre vægte til gentagne løft.

Abilica Vægtskiver, 30 mm.

Abilica Vægtskiver, 30 mm.

Bedste pris: 30-395 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du ejer en række vægtstænger, der ikke kan bruge vægtskiver, der er udstyret med et hul, der kun har en diameter, der lyder på 25 mm., så kan det være, at du i stedet skal investere i en række vægtskiver, der i stedet er udstyret med et hul, der har en diameter på 30 mm. Det er lige en tand større og derfor passer det naturligvis også til de vægtstænger, der er en kende større.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de mest almindelige vægtstænger har en størrelse, der passer til vægtskiver, der er udstyret med et hul, der enten har en diameter, der lyder på 25 mm. eller på 30 mm., men der er dog også enkelte vægtstænger, der har brug for vægtskiver med et hul på hele 50 mm., hvilket du kan læse mere om ved næste produkt.

Her er der reelt set tale om de samme vægtskiver som ovenfor, hvorfor der selvfølgelig også er tale om støbte skiver, der er blevet lakeret med sort hammerlak. Det er også ensbetydende med, at der er tale om en række meget holdbare og slidstærke vægtskiver, der sagtens kan holde til, at der bliver smidt med dem.

Ikke nok med det, så er der selvfølgelig også mulighed for at vælge disse vægtskiver med et hul med en diameter på 30 mm. i en række forskellige vægtstørrelser, hvilket inkluderer 1,25 kg., 2,5 kg. såvel som 10 kg. og 20 kg. Derfor vil du med garanti også kunne finde en god sammensætning af disse vægtskiver, der matcher dine behov, så du kan udføre lige netop de øvelser, du har i sinde at udføre.

Abilica Vægtskiver, 50 mm.

Abilica Vægtskiver, 50 mm.

Bedste pris: 45-595 KR.
Fundet hos Abilica

Disse vægtskiver fra Abilica er udstyret med et hul, der har en lidt større diameter end de to førnævnte udgaver, da hver vægtskive har en diameter, der lyder på hele 50 mm. Det betyder naturligvis også, at der er tale om vægtskiver, der passer til vægtstænger, der er en kende større end de vægtstænger, der bruger de ovennævnte vægtskiver.

Det er dog ikke det eneste, der adskiller disse vægtskiver fra de andre, da der er tale om vægtskiver, der er blevet gummibelagte, hvorfor de også vil skåne gulvet noget mere, hvis du kaster med dem eller hvis du taber dem. Det kan være en god idé at vælge sådanne vægtskiver, hvis du har en tendens til at tabe vægtskiverne eller smide dem mod jorden, når du er færdig med en øvelse.

På lige fod med de andre vægtskiver, der er blevet nævnt her på siden, så er der selvfølgelig også mulighed for at købe disse vægtskiver i flere forskellige varianter. Du kan købe de gummibelagte vægtskiver fra Abilica i hele syv forskellige vægtstørrelser, hvilket tæller 1,25 kg., 2,5 kg., 5 kg., 10 kg., 15 kg., 20 kg. såvel som 25 kg.

De skiver, der vejer 5 kg. og opefter er blevet udstyret med håndtag, så det er nemt at løfte dem fra enten jorden eller fra et stativ, hvor de hænger. Det kan være en fordel, hvis de f.eks. skal bruges bænkpres og du skal have en vægtskive med en vægt på 25 kg. op på en vægtstang – det er hovedsageligt vægtstænger til denne type af øvelser, der bruger vægtskiver med et hul med en diameter, der lyder på 50 mm.

Abilica BumperPlates

Abilica BumperPlates

Bedste pris: 254-1.245 KR.
Fundet hos Abilica

Hvis du ikke vil nøjes noget, der er mindre end det bedste af det bedste, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på de såkaldte Abilica BumperPlates, der er vægtskiver, der er blevet lavet til vægtstænger, der er produceret efter olympisk standard med en diameter på 50 mm.

Disse Abilica BumperPlates er blevet fremstillet i et massivt gummimateriale og med den samme diameter på alle skiver, mens det ligeledes også skal nævnes, at det er skiver, der er blevet designet til at kunne holde til “dropping”, hvilket blot betyder, at de er robuste og derfor sagtens kan holde til at blive smidt på gulvet – og gulvet kan selvfølgelig også godt modstå, at tage imod en vægtskive fra Abilica BumperPlates-serien.

Abilica BumperPlates er vægtskiver, der er særligt godt egnet til crossfit og andre former for træning, der oftest indebærer, at man ikke altid har tiden til at lægge vægten pænt på jorden, når man er færdig med sine øvelser, men at man derimod blot lader dem falde til jorden, når man skal videre til næste øvelse.

Abilica har testet deres BumperPlates til at kunne klare et fald fra intet mindre end 260 cm. flere tusinde gange, inden det er noget, der begynder at kunne ses på vægtskiverne. De forskellige vægtskiver, der er en del af Abilica BumperPlates-serien er selvfølgelig blevet farvet i standard konkurrencefarver, og er desuden også blevet udstyret med en beskyttende metalring rundt i midterhullet, hvilket forøger levetiden.

Du skal desuden være opmærksom på, at 5 kg.-skiven har en 5 mm. mindre diameter end de øvrige farver i Abilica BumperPlates-serien, hvilket er med til at gøre den yderligere modstandsdygtig overfor fald, hvilket naturligvis også er årsagen til, at lige netop denne vægtskive er fremstillet på denne måde.

Du har mulighed for at vælge mellem fem forskellige vægtstørrelser fra Abilica BumperPlates-serien, hvilket tæller 5 kg., 10 kg., 15 kg., 20 kg. såvel som 25 kg. Alle skiverne bliver solgt stykvis, hvorfor hver enkelt skive skal tilføjes til indkøbskurven, hvis du ønsker at købe et fuldt sæt f.eks.

Viking 50MM Jern vægtskiver

Viking 50MM Jern vægtskiver

Bedste pris: 19-569 KR.
Fundet hos GetBig

Her er der tale om en række forskellige vægtskiver, der stammer fra Viking, der er ét af de største brands på det danske og nordiske marked, når det kommer til udstyr og tilbehør til styrketræning. Det er – som du nok allerede har regnet ud med udgangspunkt i navnet – vægtskiver, der passer til vægtstænger, der gør brug af vægtskiver med et hul, der har en diameter, der lyder på 50 mm.

Det er de vægtstænger, du kender fra forskellige fitnesscentre rundt omkring i Danmark. Derfor er det også vægtskiver, der i højere grad passer til større vægtstænger – hvis ikke du har nogle store vægtstænger (målt i forhold til diameter), så skal du selvfølgelig på jagt efter en række andre vægtskiver end disse.

Disse 50 mm. vægtskiver er nogle af de absolut mest solgte på det danske marked, hvilket der naturligvis er op til flere forskellige grunde til, men det handler dog i høj grad om, at det er en række vægtskiver, der kan bruges til stort set alle vægtstænger, da der er rigtig mange vægtstænger, der bruger vægtskiver med lige netop denne størrelse.

Noget helt andet er dog, at du har mulighed for at erhverve dig disse vægtskiver til nogle priser, der er meget fornuftige, så derfor er det en ganske god investering at købe disse vægtskiver fra Viking. Endvidere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at vægtskiverne med en vægt på 5 kg. og opefter er blevet udstyret med greb, der gør det meget nemmere at håndtere dem.

30MM Kunststof Vægtskiver

30MM Kunststof Vægtskiver

Bedste pris: 15-199 KR.
Fundet hos GetBig

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der kan findes vægtskiver, der er lavet i rigtig mange forskellige former for materialer, hvilket disse vægtskiver blandt andet bevidner om, da der er blevet fremstillet i kunststof. Det giver dem en række helt særlige fordele, som du ikke kommer til at finde ved andre former for vægtskiver end dem, der er fremstillet af kunststof.

Først og fremmest, så er det naturligvis vægtskiver, der er meget skånsomme mod dit gulv, hvilket også betyder, at du ikke skal være bange for ridser, hakker eller deslige, uanset om de skal bruges til eget brug i din bolig eller de måske skal bruges i forbindelse med et fælleslokale i en forening eller i en virksomhed. Endvidere, så lugter de heller ikke, hvilket ofte kan være et problem med vægtskiver, der er fremstillet i gummi.

Vægtskiverne er desuden udstyret med et hul med en diameter på 31 mm. og det passer derfor også til alle vægtstænger, der bruger 30 eller 31 mm. vægtskiver – og det skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange vægtstænger, der gør. Der er mulighed for at købe seks forskellige vægtstørrelser i denne serie, hvor hver enkelt vægtskive er udstyret med en kiloangivelse, så du nemt kan se, hvor meget, den vejer.

Der er mulighed for at vælge mellem henholdsvis 1,25 kg., 2,5 kg., 5 kg., 7,5 kg., 10 kg. samt 15 kg. Der er rigtig mange, der vælger at investere i vægtskiver, der er fremstillet i kunststof, da de ikke blot kan erhverves til rigtig gode priser, men samtidig også skåner dit gulv og ikke lugter ligesom gummiskiver.

30MM vægtskiver med greb i jern

30MM vægtskiver med greb i jern

Bedste pris: 25-400 KR.
Fundet hos GetBig

Hvis du gerne vil være i stand til at kunne skifte dine vægte hurtigt og nemt, så er det naturligvis en rigtig stor fordel, hvis du har en række vægtskiver, der er udstyret med greb, da det gør det meget nemmere for dig at løfte dem og flytte dem rundt. Her er der lige netop tale om vægtskiver, der er udstyret med greb, og så er de oven i købet også fremstillet i jern.

Det betyder at de er særdeles robuste og samtidig er det naturligvis også noget, der er med til at give dine vægtskiver et lidt mere råt look. Ved at investere i sådanne vægtskiver, så skal du ikke længere bøvle med at skulle løfte dine vægtskiver op fra gulvet, da du blot kan tage fat i det greb, der er at finde på vægtskiven og derefter løfte den eller dem op fra gulvet.

Mere specifikt, så er der tale om vægtskiver, der er fremstillet i jern, som er udstyret med et hul med en diameter, der lyder på 30 mm. Det betyder naturligvis også, at det er vægtskiver, der passer til langt de fleste vægtstænger, da der er rigtig mange vægtstænger, der bruges vægtskiver, der har denne diameter.

Hver enkelt vægtskive er blevet udstyret med intet mindre end tre praktiske greb, der gør det nemt for dig at samle dem op, når de skal bruges. Ydermere, så er der selvfølgelig også kiloangivelse på alle vægtskiverne, hvilket betyder, at du nemt og hurtigt kan se, hvor meget de forskellige skiver vejer, uden at være nødsaget til at skulle løfte dem op fra gulvet.

Køb vægtskiver i forskellige vægtklasser

Det kan være en rigtig god idé, at du sørger for at investere i en række forskellige vægtskiver fra forskellige vægtklasser, så du lige netop ikke skal løfte den samme mængde vægt til hver enkelt øvelse, du har intentioner om at udføre med dine vægte. Der er – desværre – rigtig mange, der begår den fejltagelse, at de udelukkende vælger at investere i en række større vægtskiver, der giver dem muligheden for at lave tunge løft, da de tror, at det er det, de kommer til at få mest ud af.

Faktum er dog, at du meget hurtigt kommer til at finde ud af, at der er mange øvelser, du ikke har muligheden for at lave med så tunge vægtskiver – og i en sådan sammenhæng er det naturligvis en god idé at have en række mindre vægtskiver, du kan veksle med.

Der er bestemt ikke nogen grund til at udfordre skæbnen, da du meget hurtigt kan ende med at få både skader og varige men som følge af overbelastninger og deslige. Det er også ensbetydende med, at hvis du har intentioner om at skulle træne med vægte derhjemme, så skal du være villig til at investere i en række forskellige vægtskiver og ligeledes også vægtstænger, så du dermed kan lave forskellige øvelser.

Én ting er, at du ellers ikke vil kunne lave forskellige øvelser og dermed heller ikke får muligheden for at træne forskellige dele af din krop, men noget helt andet er, at du kan ende med at skade din krop, hvis du overbelaster dine muskler ved at lave løft med for høj vægt, når du f.eks. skal træne din triceps eller dine skuldre, hvor man – som udgangspunkt – vil løfte færre kilo end ved træning af biceps.

Sørg for at vælge vægtskiver af høj kvalitet

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vægtskiver som udgangspunkt virker som et meget robust produkt. Faktum er dog, at der også findes mange vægtskiver på det danske marked, der enten er fremstillet af en række materialer eller er konstrueret på en sådan vis, at holdbarheden er begrænset. Sådanne vægtskiver skal du selvfølgelig sørge for at undgå, når du køber ind til din styrketræning.

Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for udelukkende at investere i vægtskiver af absolut højeste kvalitet, selvom det selvfølgelig er noget, der kommer til at koste dig en kende ekstra. Der findes mange vægtskiver af sublim kvalitet på det danske marked (du finder f.eks. en lang række eksempler, der er beskrevet grundigt ovenfor), så derfor kan du også finde nogle, der passer godt til dig.

Derfor skal du købe dine vægtskiver på nettet

Hvis du har intentioner om at investere i en række nye vægtskiver, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at købe dem rigtig mange steder. Ikke nok med, at du har mulighed for at købe dine vægtskiver i en lang række forskellige butikker rundt omkring i landet.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det oftest ikke vil kunne betale sig for dig at købe dine vægtskiver i en fysisk forretning, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du vil være bedre stillet ved at investere i dine vægtskiver fra en dansk webshop i stedet for at købe dem i én af de mange fysiske butikker, der er at finde rundt omkring i det danske land.

I stedet er der rigtig mange gode grunde til at dine kommende vægtskiver skal købes hos en dansk webshop i stedet for i en fysisk butik. Først og fremmest, så handler det om, at du har mulighed for at købe rigtig mange forskellige vægtskiver på det danske marked på nettet, hvorfor du med garanti også vil kunne finde en dansk webshop, der sælger en række vægtskiver, der passer perfekt til de tanker, du har gjort dig.

Og som selvfølgelig også passer til dine vægtstænger, uanset om der er tale om vægtstænger, der skal bruge vægtskiver med et hul, der har en diameter, der lyder på 25 mm. eller der derimod er tale om vægtskiver med et hul med en diameter, der lyder på 50 mm. Der kan findes stort set alle former for vægtskiver på de danske webshops, så derfor finder du selvfølgelig også nogen, der er lige noget for dig.

Ydermere, så er der naturligvis også mulighed for at spare rigtig mange penge ved at handle på nettet. Hvis du skal have en større mængde vægtskiver, hvilket bestemte anbefales, så du dermed får muligheden for at veksle mellem dem, så du samtidig også har muligheden for at lave flere forskellige øvelser og samtidig heller ikke skal være tvunget til at træne med den samme vægt igen, så er det naturligvis vigtigt, at du har mulighed for at indkøbe dine vægtskiver til rigtig gode priser.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der findes rigtig mange forskellige former for vægtskiver på det danske marked, så derfor er der selvfølgelig også nogle vægtskiver hos én af de mange webshops, der kan købes til en pris, der harmonerer godt med dit budget, uanset hvor stort eller lille, det er.

Share.

About Author

Leave A Reply