Bliver du også fuldstændig draget, når du ser garvede faldskærmsudspringere i smukke formationer i frit fald på himlen? Ville du ønske, at det en dag var dig, der kunne gøre dem kunsten efter? Der er ingen grund til at gå rundt og ærgre dig over, at du ikke er kommet i gang noget før. Du er meget tættere på at opnå drømmen om det frie fald, end du tror, og du kan sagtens nå et blive en rigtig god faldskærmsudspringer inden for en overskuelig fremtid. Ovenikøbet med mulighed for at deltage i fantastiske formationsspring.

Den mentale forberedelse

Faldskærmsudspring er kategoriseret som ekstremsport, og for de fleste mennesker vil det være grænseoverskridende at springe ud fra et fly. Al begyndelse er svær, og i denne sammenhæng er det allersværeste at tage beslutningen om at kaste sig ud i eventyret. Når du først har taget beslutningen om at gennemføre dit første spring, vil du helt sikkert få mod på at prøve flere. Derfor er den mentale forberedelse vigtig frem mod beslutningen om et faldskærmsudspring.

Dit første spring

Første step på vejen til det frie fald er at tage et solokursus, som består af seks timers teoriundervisning, som udføres af kompetente og dygtige instruktører med masser af erfaring. Efter dette korte kursus, er du kvalificeret til at tage dit første spring, som typisk vil foregå samme dag, alt efter om vejret tillader det. Det første spring vil være et såkaldt staticline-spring fra 1500 meter. Ved dette spring vil din hovedskærm automatisk blive udløst af en line, der er fastgjort i flyvemaskinen.

Fritfaldsuddannelse

Næste step i uddannelsen hen imod at deltage i et formationsspring er at gennemføre en fritfalds-uddannelse. For at gennemføre denne uddannelse, skal du tage minimum 7 spring fra 4000 meter sammen med en instruktør.

Solo- og uddannelsesspring

På tredje step skal du gennemføre 8 solospring samt 9 udtjeksspring. Ved et udtjeksspring bliver det kontrolleret, at du kan flyve frem, tilbage, op og ned, samt at du er i stand til at dreje i luften. Samtidig vil det blive kontrolleret, at du har fokus på højde og sikkerhed især i forhold til de andre springere, der deltager i det frie fald.

Eksamensspring

Sidste skridt på vejen er at gennemføre et eksamensspring, som består af en praktisk prøve sammen med en instruktør. Inden den praktiske prøve skal du gennemføre en skriftlig prøve samt en mundtlig prøve.

Faldskærmscertifikat

Når du har gennemført de forrige fire steps vil du afslutningsvis være indehaver af et faldskærmscertifikat. Når du er nået hertil, har du minimum gennemført 25 spring, og du må nu gennemføre spring uden tilsyn af en instruktør. Ligeledes er du nu kvalificeret til at pakke din egen faldskærm, og med certifikatet har du mulighed for at springe, hvor du vil i verden. Hører du til dem, der drømmer om at deltage i et formationsspring, så er du også kvalificeret til dette med et faldskærmscertifikat.

Vil du vide mere om, hvordan du kommer godt i gang, så klik her.

Share.

About Author

Leave A Reply