Forstuvninger, fibersprængninger, korsbåndsskader og skinnebensbetændelse hører til blandt de mest udbredte sportsskader. Som sportsudøver har du selvfølgelig et helt naturligt ønske om at holde dig fuldkommen skadesfri gennem hele din karriere, men det er som bekendt umuligt at gardere sig helt mod skader.

Er du så uheldig at pådrage dig en sportsskade, så bør du i samarbejde med din fysioterapeut lægge en plan for, hvordan du hurtigt kan blive fit for fight igen. Man slipper ikke af med en alvorlig sportsskade fra den ene dag til den anden, men med den rette behandling kan man reducere skadesperioden betydeligt. Derfor bør du bruge tid på at undersøge behandlingsmulighederne.

Behandling af akutte skader

Det er vigtigt, at man reagerer hurtigt, hvis ens holdkammerat kommer galt afsted på fodboldbanen, i svømmebassinet eller på golfbanen. Jo hurtigere man starter behandlingen, desto større chance er der for, at man kan begrænse omfanget af skaden. Hvad angår behandling af akutte skader, bør man følge nedenstående råd:

  • Den tilskadekommende skal forholde sig i ro
  • Den skadede kropsdel skal løftes over hjertehøjde
  • Der skal lægges kompressionsbind og derefter en ispose på det skadede område

Ovenstående vil få smerterne til at aftage, men det er selvfølgelig ikke nok til at behandle skaden. Man kan i værste fald risikere at skulle gennem et måneds- eller årelangt genoptræningsforløb, hvis man er rigtig uheldig.

Opsøg en kompetent fysioterapeut

Hvad enten du er blevet skadet for første eller femte gang, så bør du opsøge en kompetent fysioterapeut, så du kan komme i den rigtige behandling. Der er stor forskel på, hvordan man bedst behandler sportsskader afhængigt af, om der er tale om en fibersprængning, en korsbåndsskade eller skinnebensbetændelse. Derfor bør man under alle omstændigheder få professionel hjælp.

Få ordineret smertestillende medicin

Det er ingen hemmelighed, at nogle sportsskader er mere smertefulde end andre, men selv mindre smerter kan være anstrengende. Døjer du med slemme smerter, så skal du tage kontakt til din læge hurtigst muligt.

Googler du effektive råd mod lindring af smerter, så vil du kunne læse, at andre har gjort brug af cannabis olie som et smertestillende middel. Du bør dog stille dig kritisk over for disse anbefalinger, idet anbefalingerne tit stammer fra ikke-fagkyndige personer og tit folk, der tjener penge på at henvise dig til produkterne.

Det er i øvrigt sund fornuft at lytte til sin læge, før man indtager et produkt, som man ikke har et forudgående kendskab til. Der er jo trods alt ingen grund til at gamble med sit helbred.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply